Zimski sportovi

Zubčić u drugoj vožnji pokvario rezultat i završio deveti

Matej Kačan • nedjelja, 19.12.2021.
Zubčić u drugoj vožnji pokvario rezultat i završio deveti

U drugoj vožnji veleslaloma u Alta Badiji, Filip Zubčić pokvario je plasman iz prve vožnje te je zauzeo deveto mjesto, a slavio je Norvežanin Kristoffersen...

Hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je još jedan Top 10 veleslalomaški plasman u Svjetskom kupu, ali nakon vrlo dobre prve vožnje očekivali smo više, možda i borbu za postolje.

Zubčić je bio šesti s tek nešto više od pola sekunde zaostatka za vodećim, ali je u drugoj vožnji ostvario tek 18. vrijeme te je pokvario plasman i pao je do devetog mjesta na kraju.

Slavio je Henrik Kristoffersen koji je skočio sa sedmog mjesta na vrh postolja sjajnom drugom vožnjom, a iza njega su se smjestili drugi iz prve vožnje Marco Odermatt i treći Manuel Feller.

Najveći skok napravio je Austrijanac Patrick Feurstein koji je 27. mjesto iz prve vožnje popravio sjajnom drugom u kojoj je iskoristio uvjete na stazi te se popeo do četvrtog mjesta.

Vodeći iz prve vožnje, Mathieu Faivre bio je jako spor na kraju i ostvario je pad od 15 mjesta do 16. pozicije te je ostao bez pravog plijena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!