Zimski sportovi

Oeberg i Jacquelin slavili u skupnom startu u Annecyju

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.12.2021.
Oeberg i Jacquelin slavili u skupnom startu u Annecyju

Drugu pobjedu u dva dana u francuskom Annecy-Le Grand Bronandu ostvarila je švedska biatlonka Elvira Oeberg u utrci sa skupnim startom (12,5 km), dok je u istoj disciplini kod biatlonaca (15 km) slavio domaći predstavnik Emilien Jacquelin.

Nakon subotnjeg trijumfa u dohvatnoj utrci, Elvira Oeberg je do druge pobjede u Svjetskom kupu u karijeri stigla velikim preokretom, jer je nakon prvog gađanja u ležećem položaju bila tek na 20. mjestu. Do kraja utrke Šveđanka je imala samo jedan promašaj, a pobjedu je osigurala sjajnim trčanjem u zadnjem krugu.

Francuskinja Julia Simon svoju je priliku za pobjedu propustila sa dva promašaja u stojećem stavu te je na cilj stigla sa 10.7 sekundi zaostatka za Oeberg koja je slavila u vremenu 35:21.7 minuta. Treće mjesto je osvojila Ruskinja Kristina Rezcova koja je za Oeberg zaostala za 12.1 sekundi.

Vodstvo u redosljedu Svjetskog kupa zadržala je Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland sa 417 bodova, a druga je Elvira Oeberg sa 387 bodova.

U konkurenciji biatlonaca Francuzi su ponovno trijumfirali. Uz samo jedan promašaj Emilien Jacquelin je izdržao pritisak sunarodnjaka i pobjednika dohvatne utrke Quentina Fillona Mailleta, koji je na cilj stigao s 3.5 sekundi zaostatka, ali uz jedan promašaj više. Treći je bio Norvežanin Tarjei Boe koji je zaostao za 10.3 sekundi.

Današnjom pobjedom Jacquelin je preuzeo vodstvo u Svjetskom kupu sa 371 bodom, a samo dva boda manje ima Fillon Maillet.

Ovo je bila posljednja utrka u ovoj kalendarskoj godini, a sezona Svjetskog kupa bit će nastavljena u njemačkom Oberhofu, utrkama koje su na rasporedu od 6. do 9. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!