Nogomet

Celtic traži raniju zimsku pauzu zbog koronavirusa

HINA, Matej Kačan • srijeda, 22.12.2021.
Celtic traži raniju zimsku pauzu zbog koronavirusa

Zimska pauza u škotskoj ligi, koja se inače događa u siječnju, mogla bi se na zahtjev Celtica pomaknuti na raniji termin zbog problema s javnim okupljanjima koje pravi omikron...

Celtic je zatražio od Škotske profesionalne nogometne lige da predviđena zimska pauza bude ranije od planiranog zbog novih restrikcija vezanih uz epidemiju koronavirusa.

Škotska premijerka Nicola Sturgeon u utorak je objavila da će događaji na otvorenom biti limitirani na 500 ljudi počevši od 26. prosinca i trajat će tri tjedna. To znači da bi se i 'Old Firm' derbi između Celtica i Glasgow Rangersa praktični igrao pred praznim stadionom, a on je na rasporedu 2. siječnja, dok zimska pauza počinje 4. siječnja i traje do 20. siječnja.

Celtic je podršku dobio i od čelnika Hiberniana i Motherwella. Ako bi ranije počela zimska pauza, smanjili bi se gubici od prodaje karata. Izvršni direktor Motherwella Alan Burrows izjavio je da bi zimska pauza trebala početi odmah:

"Raspored utakmica se može prilagoditi i tako bi navijači imali prilike doći na utakmice u slučaju da se restrikcije smanje. Za vrijeme pauze možemo naše objekte staviti na raspolaganje lokalnim zdravstvenim institucijama da cijepe trećom 'booster' dozom što više ljudi", kazao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!