Košarka

NBA Božić: Giannis izašao iz protokola, Durant ne igra, Boston bez sedmorice

HINA, Matej Kačan • subota, 25.12.2021.
NBA Božić: Giannis izašao iz protokola, Durant ne igra, Boston bez sedmorice

Kao i u proteklim tjednima NBA lige, i NBA Božić uvelike će krojiti situacija s koronavirusom. Dobra vijest je da će igrati Giannis Antetokounmpo, ali neće biti Kevina Duranta...

Gotovo svakog sata saznaju se nove informacije o rasporedu NBA utakmica na Božić, tradicionalno najjačem danu u ovoj ligi. Koronavirus kroji sastave momčadi i imena zvijezda koje će igrati.

Dobra vijest je da je najbolji igrač aktualnih NBA prvaka Giannis Antetokounmpo izašao iz sigurnosnog i zdravstvenog protokola koji propisuje NBA liga te će možda zaigrati protiv Boston Celticsa, objavio je ESPN.

Antetokounmpo je u petak trenirao, a u subotu će se odlučiti je li spreman za nastup protiv Celticsa. Zanimljivo, Antetokounmpo je posljednju utakmicu odigrao upravo protiv Bostona. Grčka košarkaška zvijezda od 15. prosinca nije bila uz svoju momčad, a Bucksi su u tom razdoblju odigrali pet utakmica, od kojih su dvije izgubili.

Milwaukee na popisu bolesnih ili izoliranih još uvijek imaju dvojicu košarkaša, Dontea DiVincenza i Bobbyja Portisa. Boston je zato u dosta lošijoj situaciji, u protokolima ima čak sedam igrača.

Joshu Richardsonu, Samu Hauseru i Grantu Williamsu pridodani su CJ Miles, Aaron Nesmith, Justin Jackson, Enes Freedom i Bruno Fernando pa je roster Bostona pao na 12 imena, ali tu su sve najveće zvijezde.

No, Boston muče i ozljede, kao i četvorka Thomas, Parker, Hernangomez, Horford koja tek izlazi iz protokola i još je pod znakom pitanja.

Veliki dvoboj Lakersa i Netsa bit će lišen sudara LeBrona Jamesa i Kevina Duranta jer je zvijezda Netsa i dalje u protokolima i ne može igrati, premda je James Harden dobio zeleno svijetlo.

Netsi će biti desetkovani jer osim Duranta nedostaju i LaMarcus Aldridge, David Duke Jr., Kyrie Irving, Joe Harris i još nekoliko igrača. Trebao je ovo biti prvi Božićni dvoboj Jamesa i Duranta još od 2018.

Raspored NBA Božića:
New York - Atlanta 18:00
Milwaukee - Boston 20:30
Phoenix - Golden State 23:00
LA Lakers - Brooklyn 02:00
Utah - Dallas 04:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!