Zimski sportovi

Mikaela Shiffrin zbog pozitivnog testa na koronavirus propušta utrke u Lienzu

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.12.2021.
Mikaela Shiffrin zbog pozitivnog testa na koronavirus propušta utrke u Lienzu

Mikaela Shiffrin morat će na prisilnu pauzu nakon što je bila pozitivna na testiranju na koronavirus, nema informacija što to znači za njen nastup na Sljemenu...

Vodeća skijašica Svjetskog kupa Mikaela Shiffrin pozitivna je na koronovirus te će zbog toga propustiti utrke veleslaloma i slaloma, koje su na rasporedu u utorak i srijedu u austrijskom Lienzu.

"Želim vam poručiti da sam dobro, ali sam nažalost bila pozitivna na testu za covid-19. Slijedim protokol i nalazim se u izolaciji pa ću propustiti Lienz. Mojim kolegicama iz reprezentacije želim puno sreće i navijat ću za vas. Hvala na potpori i vidimo se u novoj godini", poručila je Shiffrin.

Nakon 14 utrka Shiffrin vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 750 bodova, a slijedi ju Talijanka Sofia Goggia sa 635. Vodeća je i u poretku veleslaloma sa 280 bodova, dok drugoplasirana Šveđanka Sara Hector ima 202. U slalomu je druga sa 260 bodova, ima 20 bodova manje od vodeće u toj disciplini Slovakinje Petre Vlhove.

Shiffrin je ove sezone osam puta bila na postolju, a upisala je tri pobjede - dvije u veleslalomu (Soelden i Courchevel) i jednu u slalomu (Killington).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!