Zimski sportovi

Tessa Worley ispred Hector u Lienzu, Ljutić nije izborila drugu vožnju

Matej Kačan • utorak, 28.12.2021.
Tessa Worley ispred Hector u Lienzu, Ljutić nije izborila drugu vožnju
Foto: Pixsell

Francuska skijašica Tessa Worley vodeća je nakon prve vožnje veleslaloma u austrijskom Lienzu, dok hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić nije ušla u drugu vožnju...

Četvrti ženski veleslalom sezone u Svjetskom skijaškom kupu vozi se u austrijskom Lienzu, a u vodstvu nakon prve vožnje je Tessa Worley. Francuskinja je stazu odradila za minutu, tri sekunde i 21 stotinku.

12 stotinki bolje je to vrijeme od onog Sare Hector, pobjednice treće utrke i trenutno drugoplasirane u ukupnom poretku discipline. Hector ima priliku skočiti i na prvo mjesto poretka jer u Austriji nema Mikaele Shiffrin.

Treća nakon prve vožnje je Ranghild Mowinckel koja je odradila odličan posao s 12. startne pozicije, a prvih pet zatvaraju Petra Vlhova i Alice Robinson.

Nastupila je i hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić, ali mlada Hrvatica nije izborila drugu vožnju sa startnog broja 48. Ona je u svojoj desetoj utrci Svjetskog kupa zaostala tri sekunde i 22 stotinke za vodećom.

Nije to bilo ni blizu druge vožnje u koju je kao posljednja sa zaostatkom od sekunde i 80 stotinki ušla Austrijanka Katharina Huber.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros28.12.2021. u 11:51
    Bojim se da ne unište Zrinku, jer ona je najmlađa u SK ali tako jasno nedorasla tome svemu! U njenim godinama je npr. Shiffrin već pobjeđivala, tako da Zrinka i nije baš takav veliki talent. Kad ju gledate vidi se da ima tehniku, ali vidi se i da je dijete - nema fizičku snagu. Ona ima čak i super... [više na forumu]
    tapiros