Nogomet

Paulo Sousa napustio poljsku klupu i otišao u Flamengo

Matej Kačan • četvrtak, 30.12.2021.
Paulo Sousa napustio poljsku klupu i otišao u Flamengo

Nakon trzavica i kontroverzi sa Savezom, dosadašnji poljski izbornik Paulo Sousa ipak je uspio raskinuti ugovor i postati trener Flamenga...

Portugalski nogometni stručnjak i dojučerašnji izbornik Poljske Paulo Sousa napustio je klupu te reprezentacije kako bi preuzeo brazilski Flamengo, ali to nije prošlo bez kontroverzi.

Naime, Sousa je ovog tjedna poslao zahtjev za raskidom ugovora u Poljski savez, a tamošnji predsjednik Cezary Kulesza taj je potez ocijenio kao izrazito neodgovoran. No, Savez je ipak odlučio raskinuti suradnju.

Flamengo je potom objavio dvogodišnju suradnju s trenerom, a javio se i sam Sousa porukom na Twitteru gdje se obratio navijačima brazilskog velikana:

"Oovo je poruka najvećeoj navijačkoj bazi na svijetu. Velika je čast i zadovoljstvo predstavljati klub neusporedive veličine poput Flamenga. Vrijeme je da radimo zajeedno i donesemo sreću i trofeje."

Sousa iza sebe ima iznimno bogatu igračku i trenersku karijeru, a u posljednjem je mandatu u Poljskoj ispao u grupi na Euru te je u kvalifikacijama za SP zauzeo drugo mjesto skupine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!