Rukomet

Duvnjak: 'Do odlaska u Szeged imamo deset dana i mislim da je to dovoljno'

Branimir Korać • subota, 01.01.2022.
Duvnjak: 'Do odlaska u Szeged imamo deset dana i mislim da je to dovoljno'

Domagoj Duvnjak naknadno se priključio reprezentaciji, na početku treće faze priprema. Duvnjaka je dočekala "nova" reprezentacija, no smatra da ima dovoljno vremena za dobre pripreme za Euro...

Domagoj Duvnjak već tradicionalno prvi dan u novoj godini provodi na okupljanju reprezentacije.

"Kao i svake godine 1. siječnja, uvijek je lijepo doći ovdje i krećemo u borbu. Zadnju utakmicu imao sam 26. prosinca i na najbolji mogući način iskoristio sam ovih pet slobodnih dana."

U dosad jedinom pripremnom dvoboju Hrvatska je visoko poražena od Slovenije, a Duvnjak smatra kako je rezultat bio lošiji od igre.

"Dečki su igrali solidno do 45. minute, na kraju su se na žalost raspali, ali to su tek prijateljske utakmice i bitno da se nitko nije ozlijedio. Dobro će nam poslužiti ta utakmica, pogledat ćemo video i detektirati što nije valjalo te pokušati te greške ispraviti."

Duvnjaka je dočekala nova reprezentacija s puno promjena u kadru.

"Imamo dosta novih igrača, u odnosu na prošlu godinu devet ili deset je igrača promijenjeno i ovo je reprezentacija koja ima i iskustvo i mladost. Nadam se da će se to spojiti u dobru cjelinu."

Vremena za popravljanje grešaka je sasvim dovoljno.

"Uvijek prije prvenstva imamo taj Croatia kup, dvije utakmice, ali mislim da će biti najvažnije ono što napravimo na treningu. Do odlaska u Szeged imamo deset dana i mislim da je to dovoljno. Moramo dobro raditi, dogovarati se i posebno uvježbati tu obranu koja je uvijek bila naš forte."

Posao u skupini sigurno neće biti jednostavan.

"Ovo je Europsko prvenstvo i svaka grupa je jako teška i ima svoju težinu. Naša grupa je jako izazovna, krećemo s olimpijskim pobjednicima za koje čitam da su otpali Luka Karabatić i Remili, korona im je ušla u reprezentaciju, ali bit će sigurno teška utakmica. Zatim slijedi Srbija koja je u odličnoj formi, ima španjolskog trenera i lijepo izgleda. Zadnja utakmica je Ukrajina o kojoj ne znam puno, ali ćemo je proučiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!