Rukomet

Horvat: 'Imamo dosta stvari na kojima treba raditi i dobro je da su se sada pokazale'

Branimir Korać • subota, 01.01.2022.
Horvat: 'Imamo dosta stvari na kojima treba raditi i dobro je da su se sada pokazale'

Okupila se hrvatska rukometna reprezentacija u kompletnom sastavu i kreće sa završnom fazom priprema za Europsko prvenstvo koje je na rasporedu od 13. do 30. siječnja...

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat okupio je igrače na završne pripreme uoči odlaska na Europsko prvenstvo. Ovaj put reprezentacija je u punom sastavu.

"Danas su nam se priključili Nijemci, startamo sa završnom fazom u kojoj imamo dosta toga za raditi kao što se vidjelo u zadnjim utakmicama. Tu smo, spremni i nadamo se da će nam i testiranja proći kako smo planirali."

Puno će se raditi na obranu za koju Horvat smatra kako mora biti puno bolja.

"Smatram da niti jedan individualac ne može biti toliko jak kao prava momčad. Dečki znaju da moramo stvoriti tu malu obitelj što će se najbolje vidjeti u obrambenom dijelu. Sve mora kretati iz te dobre obrane i tu ćemo staviti poseban naglasak."

Horvat je u proteklim susretima imao mogućnost vidjeti što sve šteka, posebno u dvoboju protiv Slovenije prije nekoliko dana.

"Imamo dosta stvari na kojima treba raditi i dobro je da su se sada pokazale te neke mane i stvari na koje moramo biti apsolutno koncentrirani. Vidjeli smo da ovakve ekipe kažnjavaju bilo kakav pad koncentracije, brzo protivnik stvori seriju i onda su potrebni enormna snaga i trud da se rezultat dostigne. Toga smo svjesni i radit ćemo na tome. Kada dođu one prave bitke na Europskom prvenstvu, te stvari moraju biti izbrisane iz naše igre."

Naravno, prate se i ostale reprezentacije.

"Svi se borimo s određenim problemima, naravno da jednim okom gledamo i prema Ukrajini, Srbiji i Francuskoj. To su stvari koje će sigurno utjecati na tehničko-taktičku pripremu uoči samog Prvenstva. Trenutno nam je ipak fokus na našoj igri i ono što moramo popraviti. Vidjeli smo da imamo dosta stvari na kojima trebamo raditi."

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!