Nogomet

Nantes i Brest uspješno odradili posao u šesnaestini finala Kupa

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.01.2022.
Nantes i Brest uspješno odradili posao u šesnaestini finala Kupa

Odigrana su četiri susreta šesnaestine finala Francuskog kupa, a favoriti su bili uspješni i nisu dopustili iznenađenje...

U šesnaestini finala Francuskog kupa Nantes je na svom stadionu ugostio niželigaša Vitre i upisao pobjedu 2:0. Očekivano slavlje Nantesa koji nije dopustio iznenađenje u susretu u kojem je očekivano bio dominantan i bolji.

Poveo je u 25. minuti pogotkom Ludovica Blasa koji igra jako dobro ove sezone, a konačnih 2:0 postavio je Willem Geubbels, mladi napadač pristigao iz Monaca kojem je ovo prvi pogodak u dresu Nantesa.

Oslabljeni Bordeaux bez većeg broja igrača (21 pozitivan slučaj na koronavirus u klubu) gostovao je kod Bresta i upisao visok poraz 3:0. Brest je rutinski stigao do pobjede, bio je puno bolji protivnik i Bordeaux nije imao šanse.

Domaćin je do vodstva stigao sredinom prvog dijela pogotkom Stevea Mouniea, napadao je i tražio drugi pogodak, ali on je stigao tek u 81. minuti kada Romain Faivre iz kaznenog udarca pogađa za 2:0. Točku na i i konačnih 3:0 postavio je u sudačkoj nadoknadi Jeremy Le Douaron.

Francuski kup, šesnaestina finala:
Versailles - La Roche 4:0
Cannes - Toulouse 0:1
Nantes - Vitre 2:0
Brest - Bordeaux 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!