Zimski sportovi

Kamil Stoch napustio Četiri skakaonice nakon loših rezultata

HINA, Matej Kačan • utorak, 04.01.2022.
Kamil Stoch napustio Četiri skakaonice nakon loših rezultata

Premda je na novogodišnju turneju Četiri skakaonice stigao kao branitelj prošlosezonskog naslova, Kamil Stoch napustio je turneju nakon prva tri natjecanja i loših rezultata...

Novogodišnju turneju Četiri skakaonice napustio je, nakon niza loših rezultata, poljski skijaški skakač Kamil Stoch koji je ujedno branitelj naslova na turneji.

Na prva dva natjecanja, u Oberstdorfu i Garmischu, Poljak nije bio među skakačima koji su dijelili bodove, a u Innsbrucku je, na trećoj postaji turneje, zapeo već u kvalifikacijama.

"U ovom trenutku njemu treba trening. I to puno treninga", izjavio je Adam Malysz, direktor poljske reprezentacije koji je 2001. godine slavio na ovom natjecanju.

Stoch je, pak, trostruki pobjednik turneje, najbolji je bio 2017. i 2018. kao i prošle godine kada je pobjeđivao u Innsbrucku i Bischofshofenu. Kao posebna za Stocha ostaje 2018. godina kada je najbolji bio na sve četiri skakaonice.

Inače, ove godine uvodna je dva natjecanja dobio Japanac Ryoyu Kobayashi koji je posljednji natjecatelj u nizu s maksimalne četiri pobjede unutar jedne godine. Dogodilo se to 2019. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!