Zimski sportovi

Vlhova sjajno odradila prvu vožnju, Leona Popović u prvih 15

Branimir Korać • utorak, 04.01.2022.
Vlhova sjajno odradila prvu vožnju, Leona Popović u prvih 15
Foto: Pixsell

Prva slalomska utrka na Sljemenu prošla je u znaku Petre Vlhove koja je odradila najbolju vožnju. Leona Popović jedina je Hrvatica koja je ušla u drugu vožnju i to s 14. mjesta...

Vrlo teška staza na Sljemenu i nepovoljni vremenski uvjeti, stvarali su velike probleme skijašicama u prvoj slalomskoj vožnji. Najbolje ju je odradila Petra Vlhova koja se prva sjurila niz stazu i ostvarila najbolje vrijeme.

U gornjem dijelu staze bilo je vrlo vjetrovito, staza je teška i vremenski uvjeti ostavili su traga na stazi. Najbolje se to vidi po višim startnim brojevima, naime nije skijašica s brojem višim od 23 nije uspjela ući u Top 20, a samo jedna s brojem iznad 40 ušla je u drugu vožnju.

Vlhova je prva krenula sa starta i imala je čistu stazu i to je iskoristila. Odradila je čistu vožnju, bez pogrešaka, bila je dovoljno brza i na kraju je ostvarila vrijeme 64 stotinke bolje od drugoplasirane Mikaele Shiffrin.

Shiffrin je bila pod upitnikom zbog pozitivnih testova na koronavirus, u Zagreb je došla bez treninga i van ritma, ali je uspjela napraviti dobar rezultat i plasirati se odmah iza Vlhove.

U sekundi zaostatka za Vlhovom još su samo Wendy Holdener i Anna Swenn Larsson dok ostakle skijašice imaju veće zaostatke.

Zadovoljna može biti Leona Popović koja je krenula sa starta kao 21. i na kraju je ostvarila 14. vrijeme. Popović za vodećom zaostaje dvije sekunde i 81 stotinku što je dosta, ali i razumljivo s obzirom na teške uvjete, viši startni broj, ali i dužinu sljemenske staze.

Andrea Komšić nije dohvatila drugu vožnju, ali nije bila daleko. Završila je kao 32., a druga vožnja pobjegla joj je za svega 31 stotinku. Zrinka Ljutić dobro je krenula, imala je mali zaostatak na prvom prolaznom vremenu, ali odmah nakon njega je odustala.

Druga vožnja na rasporedu je u 16 sati i bit će zanimljivo vidjeti kako će se tu snaći one najbolje koje će imati daleko od dobrih uvjeta na stazi.

Slalom, Sljeme, prva vožnja:
1. Petra Vlhova (Slovačka) 55.99
2. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.64
3. Wendy Holdener (Švicarska) +0.81
4. Anna Swenn Larsson (Švedska) +0.84
5. Katharina Liensberger (Austrija) +1.17
6. Lena Duerr (Njemačka) +1.69
7. Andreja Slokar (Slovenija) +1.85
8. Erin Mielzinsky (Kanada) +1.87
9. Michelle Gisin (Švicarska) +2.26
10. Ana Bucik (Slovenija) +2.48
...
14. Leona Popović (Hrvatska) +2.81
...
32. Andrea Komšić (Hrvatska)+4.78
...

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!