Zimski sportovi

Popović: 'Bilo je svega, dosta greškica, ali zadovoljna sam'

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 04.01.2022.
Popović: 'Bilo je svega, dosta greškica, ali zadovoljna sam'
Foto: Pixsell

Staza je ipak puno bolja od uvjeta, iako je bilo svega u prvoj vožnji, kazala je nakon prve vožnje sljemenskog slaloma Svjetskog kupa najbolja hrvatska skijašica Leona Popović.

Leona Popović imala je startni broj 21, a s zaostatkom od 2.81 sekundi drži 14. poziciju po neslužbenim rezultatima i po prvi puta u karijeri je izborila drugu vožnju u Zagrebu.

"Bilo je svega i dosta greškica. Na nekim mjestima je bilo rupa, ima nekih kritičnih dijelova, tu je bio i vjetar na startu koji smeta, tako da nije bilo baš savršeno, ali zadovoljna sam. Nadam se da će to biti dovoljno za drugu vožnju kada ću nastojati popraviti svoju vožnju na onim dijelovima koji nisu bili dobri u prvom laufu. Ovo je ipak najteža staza u Svjetskom kupu", kazala je 24-godišnjakinja iz Mrkoplja, kojoj je najbolji rezultat u karijeri dosad 14. mjesto iz Levija.

Zrinka Ljutić je startala kao 40. i nakon vrlo dobrog prvog prolaza napravila je pogrešku i odustala, dok je zaostatak Andree Komšić od 4.78 sekundi bio prevelik za ulazak u drugu vožnju.

Slovačka skijašica Petra Vlhova vodi nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa na zagrebačkome Sljemenu. Vodeća slalomašica svijeta iskoristila je startni broj jedan i daleko najbrže prošla sljemenski Crveni spust u iznimno teškim uvjetima na stazi prekrivenoj lišćem, po temperaturi višoj od deset stupnjeva i jakim južnim vjetrom.

Drugo mjesto s zaostatkom od 64 stotinke drži četverostruka pobjednica Sljemena Amerikanka Mikaela Shifrin, koja se upravo u Zagrebu vratila natjecanju u Svjetskom kupu, osam dana nakon pozitivnog testa na koronavirus. Treća je Švicarka Wendy Holdener (+0.81), a ispod sekunde zaostatka za Vlhovom bila je još samo Šveđanka Anna Swenn Larsson (+0.84).

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!