Tenis

Konjuh nastavila dobru formu i ušla u četvrtfinale u Melbourneu

Matej Kačan • četvrtak, 06.01.2022.
Konjuh nastavila dobru formu i ušla u četvrtfinale u Melbourneu

Svoju dobru formu na otvaranju teniske sezone pokazuje Ana Konjuh koja je na prvom turniru u Melbourneu stigla do četvrtfinala pobjedom nad Kaijom Kanepi...

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh upisala je drugu pobjedu na WTA Melbourne Summer Set 1, a slavljem nad Kaijom Kanepi plasirala se u četvrtfinale ovog turnira koji je priprema za Australian Open.

Konjuh je bila favoritkinja protiv 73. igračice svijeta premda nisu daleko jedna od druge na ljestvici, ali je jasno da je Ana u uzlaznoj putanji posljednjih godinu dana i da bi uskoro trebala i u Top 50.

Tako je i odigrala prvi set, nakon malih problema na svom prvom servis gemu je spasila tri break šanse, a onda nije dopustila nijednu protivnici, već je sama ekspresno napravila dva breaka i stigla do 6:2 za pola sata.

No, u drugom setu Estonka je uzvratila istom mjerom, uzela je break za 3:1 pa sama spasila tri šanse, a onda načinila još jedan za 5:1. Konjuh se pokušala vratiti, nadoknadila je jedan servis razlike, ali drugi nije uspjela i Kanepi sa 6:3 dolazi na 1-1.

U trećem setu servisi su potpuno pali, u gotovo svakom gemu imamo po break, a bolje se tu snašla Konjuh koja je oduzela tri servisa u nizu nakon 1:0 Kanepi te je stigla do 5:1. Estonka je napravila što i Hrvatica u drugom setu, nadoknadila je tek jedan break i izgubila sa 6:3.

Bio je ovo drugi dvoboj ove dvije tenisačice i druga pobjeda Konjuh koja će u četvrtfinalu čekati bolju iz dvoboja Vere Zvonareve i Qinwen Zheng.

WTA Melbourne Summer Set 1, drugo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Kaia Kanepi (Estonija) 6:2, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!