Tenis

Novaku Đokoviću odbijen zahtjev za vizu, odvjetnici rade na žalbi!

Branimir Korać • srijeda, 05.01.2022.
Novaku Đokoviću odbijen zahtjev za vizu, odvjetnici rade na žalbi!

Nakon praktički cjelodnevnog natezanja i ispitivanja, Novak Đoković nije dobio vizu za ulazak u Australiju te bi tijekom četvrtka trebao napustiti zračnu luku u Melbourneu i vratiti se u Europu. Posljednja šansa je žalba koju pripremaju njegovi odvjetnici, ali eksperti tvrde kako su šanse vrlo male...

Novak Đoković neće nastupiti na Australian Openu, to je sve izvjesnije. Australske vlasti nisu Đokoviću odobrile vizu za ulazak u državu i to u zračnoj luci nakon što je sletio u Melbourne.

Situacija oko Đokovića praćena je s velikim zanimanjem tijekom ovih dana, dobio je medicinsko izuzeće za nastup na turniru, ali viza mu ipak na kraju nije potvrđena i nije mogao ući u Australiju.

U zračnoj luci u Melbourneu bio je izoliran i ispitivan, oduzet mu je i mobitel, a pred ulaznim vratima u prostoriju stajala su dvojica policajaca.

Pritisak australske javnosti bio je velik, dobar dio tenisača također nije blagonaklono gledalo na Đokovićev nastup na turniru i na kraju ipak nije dobio dozvolu za ulazak.

Kako tvrde australski mediji, Đokovićevi odvjetnici već rade na žalbi koju će uložiti pred sud u Victoriji, a on bi već u narednim satima trebao napustiti Melbourne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!