Nogomet

Koronavirus nije zaustavio Manchester City, Građani uvjerljivi u Swindonu

Mihaela Bradovski • petak, 07.01.2022.
Koronavirus nije zaustavio Manchester City, Građani uvjerljivi u Swindonu

Iako je na ovo gostovanje doputovao bez Pepa Guardiole i dijela igrača koji su morali u izolaciju, Manchester City rutinski je odradio susret FA kupa protiv Swindona svladavši ga s 4:1...

Dvadesetak igrača i članova stručnog stožera Manchester Cityja završio je u izolaciji prije dvoboja protiv Swindona. Bez obzira na to, City nije inzistirao na odgodi iz jednostavnog razloga što je mogao složiti dovoljno kvalitetnu momčad koja je sposobna proći dalje bez većih problema. Tako je i bilo, a nova odgoda samo bi stvorila novu pomutnju i nove probleme u rasporedu.

U konačnici bilo je tu dovoljno jakih Guardiolinih aduta, sasvim dovoljno za protivnika iz četvrtog ranga natjecanja.

City je dominirao, bio je dosta bolji protivnik, osjetila se ogromna razlika i u ovom sastavu te je završilo 4:1 za goste.

U prvom dijelu gosti su došli do dva pogotka, mrežu su zatresli Bernardo Silva i Gabriel Jesus i s tih 2:0 otišlo se na odmor.

Vrlo brzo u drugom dijelu Ilkay Gündogan povisio je na 3:0 da bi tri minute kasnije gosti dobili kazneni udarac. Izveo ga je Gabriel Jesus, a domaći vratar Lewis Ward obranio je njegov pokušaj.

Navijače je dodatno podigao pogodak Harryja McKirdyja koji je, inače, prošao školu Aston Ville, međutim nije dugo trajalo slavlje Swindona, mladi Cole Palmer u 82. minuti postavio je konačnih 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!