Košarka

Giannis dobio bitku s Durantom, Lakersi ušli u pobjednički niz

Branimir Korać • subota, 08.01.2022.
Giannis dobio bitku s Durantom, Lakersi ušli u pobjednički niz

U noćašnjem programu u NBA ligi odigran je niz utakmica, ali Hrvata nije bilo na parketu. Bojan Bogdanović propustio je gostovanje u Torontu zbog ozljede prsta...

San Antonio Spursi nisu uspjeli zaustaviti veliki niz Sixersa, poraženi su i oni sa 119:100. Dvoboj je praktički vrlo brzo riješen, Sixersi su rano stigli do visoke prednosti koju kasnije nisu ispuštali.

Za nešto više u ovom susretu Spursima je nedostajao još pokoji raspoloženi igrač, Dejounte Murray je probavao, ali bio je usamljen i njegovih 27 poena i devet asistencija nije spasilo San Antonio. Još jednu odličnu utakmicu odigrao je kod domaćina Joel Embiid s 31 poenom, 12 skokova i sedam asistencija.

Netsi su kod kuće poraženi od Bucksa u još jednom velikom dvoboju Giannisa Antetokounmpa i Kevina Duranta. Ovaj put Durant je morao priznati poraz iako su obojica odradili jako dobru utakmicu i predvodili svoju momčad.

Giannis je upisao 31 poen, sedam skokova i devet asistencija, a Durant je dodao 29 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Jazz bez Bojana Bogdanovića koji liječi ozljedu prsta te bez kompletne startne petorke, poraženi su kod Toronta sa 122:108. Postava koja ionako oi,ma malu minutažu, uspjela je tri četvrtine biti potpuno ravnopravna, imati i visoku prednost, ali završnica je ipak pripala Raptorsima.

Nezaustavljiv je bio Fred VanVleet koji je susret završio s 37 poena, deset skokova i deset asistencija, a na drugoj strani najbolju utakmicu u dresu Jazza odigrao je Eric Paschall s 29 poena.

Bullsi su slavili protiv Wizardsa 130:11, ali Billy Donovan bio je samo djelomično zadovoljan. Mučila ga je obrana koja nije bila na razini kakvu je želio.

"Moramo bolje", kratko je poručio misleći pritom na reakcije u obrani koje su bile problem i primljeno je 122 poena.

Napadački Bullsi su bili dobri predvođeni s 27 poena Zacha LaVinea. Kod Wizardsa Bradley Beal standardno najefikasniji s 26 poena.

Nuggetsi su još jednom na krilima Nikole Jokića stigli do pobjede, ovaj put sa 121:111, očekivano protiv Sacramento Kingsa. Jokić je u tome sudjelovao s 33 poena, deset skokova i sedam asistencija.

Lakersi se zahuktavaju i sada već imaju četiri pobjede u nizu. Četvrtu su upisali kod kuće protiv Atlante koja je svladana sa 134:118 uz 32 poena, osam skokova i devet asistencija LeBrona Jamesa. Na suprotnoj strani Traeu Youngu nedostajao je jedan skok za triple-double (25 poena, 14 asistencija, devet skokova).

NBA:
Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 119:100
Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 109:121
Toronto Raptors - Utah Jazz 122:108
Chicago Bulls - Washington Wizards 130:122
Houston Rockets - Dallas Mavericks 106:130
Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 105:135
Denver Nuggets - Sacramento Kings 121:111
LA Lakers - Atlanta Hawks 134:118
Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 101:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!