Nogomet

Lorenzo Insigne stavio potpis na rekordni ugovor u MLS-u

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 08.01.2022.
Lorenzo Insigne stavio potpis na rekordni ugovor u MLS-u

Lorenzo Insigne novi je rekorder MLS-a po visini ugovora nakon što je danas stavio potpis na vjernost Torontu u jednom od najneočekivanijih transfera zadnjih godina...

Toronto FC je u subotu potpisao ugovor s Napolijevim napadačem Lorenzom Insigneom (30), što je rekordni MLS transfer jer je zvijezda talijanske reprezentacije potpisala četverogodišnji ugovor vrijedan 15 milijuna dolara po sezoni.

Insigne je nadmašio prethodni MLS rekord od 7.2 milijuna dolara po sezoni koji je postavio Zlatan Ibrahimović u svojoj posljednjoj sezoni s LA Galaxyjem 2019. godine.

Insigne će se ovog ljeta pridružiti Torontu po završetku sezone Serie A za Napoli, za koji je igrao od 2010., a bio je kapetan od 2019. godine. "Ovo je povijesni i uzbudljiv dan za naš klub", rekao je predsjednik Toronto FC-a Bill Manning u priopćenju. "Lorenzo je napadački igrač svjetske klase u vrhuncu svoje karijere. Bio je prvak Europe s Italijom i nastupao je na najvećim pozornicama tijekom svoje klupske karijere s Napolijem."

Insigne ima četiri gola i pet asistencija u 15 utakmica za Napoli ove sezone, a ukupno 114 golova i 95 asistencija u 416 nastupa u karijeri s Napolitancima.

Na međunarodnom planu, Insigne je zabio deset golova i zaradio 53 nastupa za Italiju, a bio je član momčadi koja je osvojila EURO 2021.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!