Tenis

Jana Fett nakon velike borbe u drugom kolu kvalifikacija za Australian Open

Matej Kačan • utorak, 11.01.2022.
Jana Fett nakon velike borbe u drugom kolu kvalifikacija za Australian Open
Foto: Pixsell

Nakon teške dvoipolsatne borbe u tri seta, hrvatska tenisačica Jana Fett uspjela se probiti u drugo kolo kvalifikacija za Australian Open...

Hrvatska tenisačica Jana Fett uspješno je, ali nakon duge i velike borbe odradila obveze u prvom kolu kvalifikacija za Australian Open. U jednom od posljednjih mečeva prvog kruga, Fett je u tri seta nadvisila Australku s pozivnicom Destanee Aiavu.

Fett je 63 mjesta bolje rangirana na WTA ljestvici, ali je Aiava imala prednost domaćeg terena i na kladionicama je bila favoritkinja. Nije dobro krenulo za Janu, Australka radi dva breaka i dolazi do 5:1 prednosti u prvom setu relativno brzo.

Fett je uspjela vratiti jedan break, ali drugi ne pa prvi set gubi sa 6:3. U drugom je zato bolje krenula i odmah je došla do servisa viška i 3:0 prednosti. No, Australka je to vratila i uzvratila sa svoja tri osvojena gema u nizu.

Fett je ipak i za 5:3 uzela servis Aiavi, a onda je u dugom i napornom devetom gemu uspjela obraniti servis i izjednačiti u setovima. Taj gem samo kao da je bio najava za veliku i dugu borbu trećeg seta.

Fett je krenula slabo i Aiava dolazi do 3:1 prednosti, ali hrvatska tenisačica odgovara s četiri osvojen gema u nizu, dva breaka i 5:3. Činilo se da je na pragu pobjede, ali onda opet nova drama.

Pri 5:4 imala je Fett svoju prvu meč loptu na servisu Australke na prednosti, ali ova to spašava, a onda na servisu Fett oduzima početni udarac i dolazi na 5:5. Fett je odgovorila breakom za 6:5 i opet servira za meč.

Još jednom to je bio maratonski i težak gem. Imala je Australka 15:40 i čak četiri šanse za novi break i ulazak u trinaestu igru, ali je Fett u ključnim trenucima pokazala snagu i kvalitetu, "iščupala" je i tu situaciju te na kraju iskoristila ukupno drugu meč loptu.

U drugom kolu kvalifikacija čeka je uvelike teži posao, 158. igračica svijeta Viktoria Kuzmova. Slovakinja je u prvom kolu izbacila 16. nositeljicu kvalifikacija, Ruskinju Anastasiju Gasanovu u dva seta.

Australian Open, kvalifikacije:
Jana Fett (Hrvatska) - Destanee Aiava (Australija, WC) 3:6, 6:3, 7:5

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!