Tenis

Đoković priznao da je dijelio nagrade dok nije znao PCR rezultat, viza je bila krivo ispunjena

Matej Kačan • srijeda, 12.01.2022.
Đoković priznao da je dijelio nagrade dok nije znao PCR rezultat, viza je bila krivo ispunjena

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković oglasio se po pitanju cijele situacije oko njegovog boravka u Australiji, a priznao je neke vrlo zanimljive navode...

Napokon se nakon cijele drame oko njegovog ulaska u Australiju i igranja na prvom Grand Slamu sezone oglasio i Novak Đoković. On je na svoj Instagram stavio priopćenje u kojem poručuje da želi otkloniti dezinformacije oko njegovih aktivnosti u prosincu.

Iako želi pobiti dezinformacije, Đoković je priznao da je teniske nagrade djeci dijelio zaražen, premda to još nije znao, intervju je odradio kad je znao da je pozitivan, a prijava za vizu je krivo ispunjena greškom.

Đoković je potvrdio da je zaražen odrađivao aktivnosti, ali je naglasio da to nije znao jer je čekao rezultate PCR testa, dok je na dva brza antigenska u ta dva dana bio negativan.

"Bio sam na košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. prosinca nakon koje je mnogo ljudi bilo pozitivno. Iako nisam imao simptome, testirao sam se brzim antigenskim testom 16. prosinca te sam bio negativan, ali sam iz opreza uzeo i službeni PCR test istog dana.

Sljedećeg dana bio sam na teniskom događaju u Beogradu gdje sam dodjeljivao nagrade djeci i odradio sam brzi antigenski test to jutro i bio je negativan. Nisam imao simptome i osjećao sam se dobro, a rezultate PCR testa nisam primio do nakon događaja", napisao je Đoković.

Osvrnuo se i na intervju za L'Equipe koji je dao dan kasnije, a za koji kaže da je nosio masku i održavao distancu te je otkazao sve osim toga jer se dosta ranije obvezao na intervju i slikanje.

"Kad pogledam natrag, to je bila greška u prosudbi te prihvaćam da sam trebao odgoditi tu obvezu", priznao je prvi tenisač svijeta.

Đoković je također priznao i da je njegov tim krivo ispunio prijavu za vizu, a tiče se pitanja o putovanjima 14 dana prije dolaska u Australiju. Član Đokovićevog tima stavio je kvačicu na tvrdnju da Đoković nije nigdje išao.

Đoković je potom kazao kako je njegov tim dao dodatne dokaze australskim vlastima i da ovaj slučaj više neće komentirati iz poštovanja prema Vladi i procesu koji se događa te je poručio kako mu je čast igrati Australian Open i samo želi šansu za igranje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!