Tenis

Sjajni Čilić izborio novo polufinale Adelaidea

Matej Kačan • četvrtak, 13.01.2022.
Sjajni Čilić izborio novo polufinale Adelaidea

Novi turnir u Adelaideu, novo polufinale za Marina Čilića. Najbolji hrvatski tenisač potvrdio je svoju odličnu formu pobjedom nad Amerikancem i plasmanom među četiri najbolja...

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u odličnoj je formi u Australiji pred početak prvog Grand Slama sezone. Na drugom turniru u Adelaideu, Čilić je ponovio uspjeh s prvog i plasirao se u polufinale.

U četvrtfinalu na drugoj strani mreže stajao je 41. igrač svijeta, Amerikanac Tommy Paul, ali je četvrti nositelj ušao među četiri najbolja pobjedom u tri seta za malo manje od dva sata igre.

Prvi set odlučen je tek na samom kraju, nakon što su obojica prethodno propustila po dvije break prilike, Čilić je u desetoj igri stigao do 30:40 i na drugoj je break šansi, na prednosti uzeo poen i prvi set.

Amerikanac je silovito uzvratio, krenuo je s četiri osvojena gema u nizu drugog seta i povratka tu nije bilo pa se meč odlučuje u trećem setu. Čilić je tu ipak pokazao da je bolji tenisač.

Prvi put je breakom zaprijetio pri 3:2, Paul je tad uspio spasiti, ali već pri 4:3 Čilić na servisu Amerikanca radi 0:40 i koristi drugu priliku. To je i obranio za treći set i pobjedu, a da u odlučujućem setu nije Amerikancu dao niti jednu šansu za oduzimanje servisa.

U polufinalu će Čilić igrati protiv boljeg iz dvoboja Aleksandra Vukića i Thanasija Kokkinakisa.

ATP Adelaide 2, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 4) - Tommy Paul (SAD) 6:4, 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!