Rukomet

Horvat: 'Protiv ovakvog protivnika ne smiješ promašiti toliko zicera'

Branimir Korać • četvrtak, 13.01.2022.
Horvat: 'Protiv ovakvog protivnika ne smiješ promašiti toliko zicera'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat nakon susreta pohvalio je igrače za borbenost i okreće se teškom dvoboju protiv Srbije...

Najteži mogući start imala je Hrvatska, morala je na noge snažnj Francuskoj koja je na kraju slavila 27:22. Loš ulazak u utakmicu dosta toga je odredio, ali i situaciju sredinom drugog dijela kada je Hrvatska ostala bez Davida Mandića i s tri igrača u polju.

"Tu smo se uspjeli vratiti u egal, ali su se nakon tog isključenja onda ponovno odvojili. Nismo imali snage za novi povratak, odigrali su Francuzi do kraja mirno i pametno. Međutim i u početku smo odigrali impresionirano, dosta smo promašivali, a protiv ovakve ekipe ne smiješ promašiti toliko zicera, Francuska to naplati", kaže Hrvoje Horvat.

Hrvatska je ušla u utakmicu s prevelikim respektom.

"Osjetio se respekt na otvaranju, ali drago mi je da se nismo predali i da smo vjerovali dok god je bilo snage. To je temelj za sljedeću utakmicu."

U ovom susretu bilo je i dobrih i lošijih stvari.

"Vidjeli smo kada je obrana agresivna i gusta da nas je teško probiti. Bilo je perioda dok je izgledala fantastično i moramo duže držati koncentraciju. Dobro smo se vraćali dok smo stizali rezultat i sve će nam to trebati za dva dana protiv Srbije. Znamo da nam je to ključna utakmica bez obzira na ovu prvu. Moramo analizirati greške i popraviti ih."

Hrvatska ima problema, Srbija također, bit će to utakmica na sve ili ništa.

"Svatko je donio svoje probleme pa i Srbija. Bit će to nova utakmica, uvijek su naše utakmice čvrste i povišenih tenzija. Moramo se pripremiti i mentalno i fizički."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!