Rukomet

Srna: 'Srbi su kvalitetni, imaju kvalitetne vratare, ali imamo i mi'

Mihaela Bradovski • petak, 14.01.2022.
Srna: 'Srbi su kvalitetni, imaju kvalitetne vratare, ali imamo i mi'
Foto: Pixsell

Zvonimir Srna debitirao je na velikim natjecanjima i dobro je iskoristio pruženu minutažu u susretu koji baš i nije najidealniji za debitanta...

Borbenu i čvrstu utakmicu odigrala je Hrvatska protiv Francuske, ali na kraju je kvaliteta ipak prevagnula i Francuzi su odnijeli pobjedu.

"Ne možeš biti zadovoljan kada izgubiš, ali pokazali smo dobre stvari. Prvenstveno tu borbenost i držanje skupa kroz cijelu utakmicu. Navijaču su to prepoznali i bili vjetar u leđa", poručuje Zvonimir Srna.

Iako je na drugoj strani bio renomiran protivnik, osim početne impresioniranosti, igrači nisu ustuknuli.

"Nismo se predali niti u jednom trenutku, znali smo protiv koga igramo i cijelo vrijeme smo govorili da ćemo pružiti borbu i pravi rat, to smo i pokazali. Možda smo malo nesigurno ušli u poluvremena, ali ostale stvari trebamo zadržati."

Slijedi Srbija, vrlo neugodan i ozbiljan protivnik.

"S novim izbornikom su se digli, donio je te neke nove stvari u njihovu igru. Analizirali smo ih i dobro ćemo se pripremiti, moramo zadržati borbenost. Kod njih dosta počinje od Kukića, jedan na jedan, dva na dva s pivotom, lijevo su Đorđić i Orbović koji su više egzekutori. Na liniji je iskusni pivot Marsenić koji je i glavni u obrani. Bit će teško, ali imamo šansu, idemo pobijediti."

"Kvalitetni su, imaju kvalitetne vratare, ali imamo i mi. Nadamo se da će Pešić ovako nastaviti, nadamo se i da će i Šunjić i Mandić pridonijeti, ne strahujemo."

Srna je jučer odradio prvu utakmicu na velikom natjecanju.

"Jučer mi je bila prva utakmica na velikom natjecanju. Hvala navijačima, uz njih je sve lakše."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!