Rukomet

Horvat: 'Moramo preko noći odrasti, samo će najhrabriji moći igrati i dati maksimum'

Branimir Korać • petak, 14.01.2022.
Horvat: 'Moramo preko noći odrasti, samo će najhrabriji moći igrati i dati maksimum'

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu igra ključnu utakmicu u borbi za prolaz u drugu rundu natjecanja. Protivnik je Srbija i Hrvatska mora do pobjede...

Hrvoje Horvat svjestan je kako Hrvatska ovdje nema pravo na kiks i mora doći do pobjede.

"Ovo je utakmica odluke, ali znali smo i uoči Prvenstva da nam je to krucijalna utakmica, bez obzira na rezultat s Francuskom. Ovo je utakmica koju moramo dobiti, o Srbiji znamo manje-više sve, nema tu nekih nepoznanica. Mislim da će više odlučivati ovaj nerukometni dio, znači tko će se uspjeti bolje pripremiti i tko će biti psihički stabilniji i mirniji. Radimo sve da budemo pravi sutra."

Srbija je proučena i zna se što se može od nje očekivati. Nekih većih iznenađenja ne bi trebalo biti.

"Srbija je uvijek imala jako dobre individualce, a ovaj put je došla s dobrim timom na Prvenstvo. Možemo očekivati 6-0 s dva jaka pivota u sredini, dosta su plitki, agresivni, vuku u leđa i zabijaju dosta lakih golova pogotovo preko desne strane gdje su im desna krila dominantna. U napadu se sve vrti oko srednjeg vanjskog Kukića i spremamo se da te njihove špice otupimo što je više moguće."

Horvat od svojih igrača traži da pokažu napredak u odnosu na prošlu utakmicu.

"Apsolutno je bitno da rastemo iz utakmice u utakmicu, mislim da je ovo neprocjenjivo vrijeme za te dečke. Svjesni smo svojih mana i nedostataka te svega što možemo poboljšati iz jučerašnje utakmice. Moramo preko noći odrasti, sutra nas čeka velika utakmica, samo će najhrabriji moći igrati i dati svoj maksimum."

FOTO: Jozo Čabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!