Rukomet

Hrvatska i s pobjedama u zadnja dva kola može ostati bez prolaza

Branimir Korać • subota, 15.01.2022.
Hrvatska i s pobjedama u zadnja dva kola može ostati bez prolaza
Foto: Pixsell

Hrvatska je upisala poraz u prvom kolu grupne faze protiv Francuske, večeras igra protiv Srbije, a u svakom slučaju mora izvjeći poraz kako bi zadržala ikakve šanse za prolaz...

Hrvatska večeras u Szegedu nipošto ne smije izgubiti ako želi proći u sljedeću fazu natjecanja na Europskom prvenstvu.

Matematika poprilično komplicira stvari, a Hrvatska već ima svakakvih iskustava kada su u pitanju kalkulacije u zadnjem kolu.

S te strane gledano, Hrvatska i s porazom može proći dalje, aloi to je u sferi znanstvene fantastike. Značilo bi to da Ukrajina i Srbija moraju dobiti Francusku i još Hrvatska onda protiv Ukrajine nabiti gol razliku.

Međutim već uoči početka susreta između Hrvatske i Srbije, ta opcija će vrlo vjerojatno otpasti. Naime Ukrajina i Francuska igraju prije Hrvatske i Srbije te se očekuje pobjeda Francuza koji bi tako napravili veliki korak prema prolazu.

U slučaju remija, Hrvatska bi u zadnjem kolu morala navijati za pobjedu Francuske i to što većom razlikom dok bi i ona morala sa što većom razlikom slaviti protiv Ukrajine.

Hrvatska je trenutno na gol razlici -5, a Srbija na +8.

Moguć je čak i onaj neželjeni scenarij iz kvalifikacija za Olimpijske igre gdje je Hrvatska izvisila nakon što je Portugal u zadnjem kolu sa željenom razlikom svladao Francusku te su Francuzi, Portugalci i Hrvati imali isti broj bodova, a na kraju je Hrvatska imala najlošiju gol razliku i kao treća nije prošla dalje.

Teoretski takvo što je moguće i ovdje, ponovno bi se morao dogoditi isti slučaj u kojem bi Srbija u zadnjem kolu pobijedila Francusku i svi bi imali šest bodova pa bi odlučivala gol razlika.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!