Nogomet

Zločesti dečko opet slobodan: Diego Costa napustio brazilskog velikana

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 17.01.2022.
Zločesti dečko opet slobodan: Diego Costa napustio brazilskog velikana
Foto: Pixsell

Proslavljeni nekadašnji napadač Atletico Madrida i Španjolske Diego Costa opet je bez kluba s 33 godine nakon što je napustio redove Atletico Mineira nakon manje od pola godine...

Brazilski nogometaš sa španjolskom putovnicom Diego Costa (33) raskinuo je ugovor s brazilskim klubom Atletico Mineirom, potvrdili su danas i igrač i klub. Costa je u Atletico stigao prošlog kolovoza, potpisavši ugovor do prosinca 2022.

Klub iz Belo Horizontea je s Costom u prosincu prošle godine uspio osvojiti brazilsko prvenstvo, prvi put u 50 godina. Odigrao je 19 utakmica, zabio pet golova i upisao dvije asistencije, ali je ostao je u sjeni Hulka, još jednog igrača koji je zablistao u Europi i postao idol navijača Atletica.

Brazilski mediji govore da se Costa neće previše odmaknuti, već će ostati u Brazilu i nastaviti karijeru u dresu Corinthiansa iz Sao Paula.

Costa je napustio Brazil sa 17 godina, najprije je igrao u Portugalu, a potom u Španjolskoj, gdje je s Atletico Madridom dvaput osvojio La Ligu. Igrao je za španjolsku reprezentaciju s kojom je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2014. u rodnom Brazilu.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!