Ostali sportovi

Mladost nastavlja MEVZA ligu protiv Vasasa: 'Ponovo je krenuo ludi ritam'

Sportnet • ponedjeljak, 17.01.2022.
Mladost nastavlja MEVZA ligu protiv Vasasa: 'Ponovo je krenuo ludi ritam'
Foto: Pixsell

Težak ritam utakmica za odbojkašice Mladosti. Nakon što su u ponedjeljak svladale Vukovar u zaostalom susretu, već u srijedu slijede obveze u MEVZA ligi u kojem je sljedeći suparnik mađarski Vasas...

Odbojkašice Mladosti u ponedjeljak su 17. siječnja u Vukovaru u zaostaloj utakmici 10. kola hrvatske Superlige pobijedile ekipu Enna Vukovar s 3-0 (13, 15, 20) za 64 minute igre. Mladostašice su tako potvrdile naslov jesenskih prvakinja, jer su na tablici prve, jedine neporažene sa skorom 11-0 i 32 boda.

No, vremena za slavlje nema, jer već u srijedu 19. siječnja Mladost igra u Budimpešti protiv ekipe Vasas Obuda u okviru Srednjeeuropske MEVZA lige. Mladostašice su trenutno četvrtoplasirane s 9 bodova i skorom 3-4, iza prvoplasiranog Calcit Kamnika sa skorom 7-0, drugoplasiranog Vasasa sa 6-1 te trećeg Branik Maribora koji ima isti broj bodova i omjer pobjeda i poraza kao Mladost.

Zagrepčanke su u posljednjem susretu prošle kalendarske godine, 22. prosinca u Domu odbojke, izgubile od Vasasa 0-3 pa je ovo na neki način prilika za revanš, jer mladostašice su još uvijek u igri za Final Four MEVZA lige, kojem je domaćin austrijski Post Schwechat.

Trener Mladosti Leonard Barić nakon pobjede u Vukovaru, a pred susret u Budimpešti, kratko je kazao:

"Odigrali smo vrlo ozbiljnu i angažiranu utakmicu protiv trećeplasirane ekipe Superlige. Dosadašnji rezultati i igre Vukovarki natjerali su nas na dodatni oprez i mogu reći da smo odlično odradili taj posao. Nakon kratke stanke u natjecanjima ponovno je krenuo 'ludi' ritam igranja dvije do tri utakmice tjedno, plus putovanja. Nakon Vasasa u srijedu, u subotu igramo domaću utakmicu s Brdima, potom drugi tjedan otvaramo prvim susretom četvrtfinala Kupa CEV protiv poljskog Lodza. Ali, idemo susret po susret, spremili smo se dobro za Vasas i sada s dodatnom dozom samopouzdanja nakon pobjede nad Vukovarkama idemo pokazati što znamo. Mislim da u Budimpešti možemo odigrati ravnopravnu utakmicu i da nismo bez šansi", rekao je.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!