Ostali sportovi

Ramsi deklasirali Cardinalse i postali posljednji sudionik NFL konferencijskih polufinala

Matej Kačan • utorak, 18.01.2022.
Ramsi deklasirali Cardinalse i postali posljednji sudionik NFL konferencijskih polufinala

Zadnje mjesto u NFL konferencijskom polufinalu osigurali su si LA Ramsi koji su kod kuće u noći s ponedjeljka na utorak deklasirali Arizona Cardinalse...

Posljednji dvoboj prvog kola NFL doigravanja, wild card runde odigran je u Los Angelesu, na novom stadionu LA Ramsa SoFi Stadiumu koji će biti i poprište ovogodišnjeg Super Bowla.

Ramsi su si produžili i povećali šanse da se kao domaćin nađu u tom Super Bowlu i pokušaju rekreirati prošlosezonski uspjeh Tampa Bayja kao NFL prvak na svom stadionu, a prvi korak na tom putu pobjeda je nad Arizona Cardinalsima.

Cardinalsi i Kyler Murray fenomenalno su krenuli u sezonu, ali su u drugom dijelu regularne pali i nisu bili favorit u ovom susretu. Štoviše, u NFC-u su pali do pete pozicije pa nisu imali ni prednost domaćeg terena.

Ramsi su pokazali da su jako ozbiljna ekipa i svoje su suparnike potpuno otpuhali s terena, pogotovo u prvom poluvremenu i početkom drugog. Kad je James Conner postigao polaganje i prve poene Cardinalsa na utakmici, već je bilo 28:0 za Ramse.

Funkcioniralo je sve za Ramse, napad je bio siguran i dobro balansiran, ali je obrana ta koja radi razliku u ovoj momčadi pa je tako bilo i ovaj put. Von Miller i Jalen Ramsey stavljali su pritisak na Murrayja, a iz toga su se rađale greške.

Murray je bacio dvije presječene lopte, a od toga je prva vraćena za TD Davida Longa sredinom druge dionice za već ogromnih 21:0. Prije toga je i napad radio svoje, u prvoj dionici funkcionirala je veza Stafford-Odell Beckham Jr. za prvi TD, a drugi je Stafford postigao sam, trčanjem.

Ni nakon Connerovog polaganja za Arizonu nije bilo previše nade, Ramsi su dvaput došli do field goala i iskontrolirali rezultat i na kraju slavili s 34:11.

Stafford je na kraju imao 13/17 dodavanja za 202 yarda i dva polaganja dodavanjem, a trčao je šest puta za 22 yarda i jedno polaganje. Beckham Jr. uhvatio je jedan TD, dodao jedno dodavanja za 40 yardi i ukupno uhvatio četiri lopte za 54. Prva opcija hvatanja bio je Cooper Kupp s pet hvatanja za polaganje i 61 yard.

Murray je kod Cardinalsa na kraju imao tešku večer, bacao je tek 19/34 za 137 yardi i dvije presječene bez polaganja, dok je jedino polaganje imao gore spomenuti Conner iz četiri trčanja za 19 yarda.

Ramse sad čeka veliki dvoboj u polufinalu konferencije, sljedećeg vikenda idu u goste Tomu Bradyju i Tampa Bayju.

NFL, doigravanje:
LA Rams - Arizona 34:11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!