Rukomet

Danci šalju sve s popisa 35 na PCR testiranje, Islanđani bijesni na organizatore

Branimir Korać • petak, 21.01.2022.
Danci šalju sve s popisa 35 na PCR testiranje, Islanđani bijesni na organizatore
Foto: Pixsell

Nakon sinoćnjeg dvoboja između Danske i Islanda koji je okončan pobjedom Danaca, bilo je govora o teškoj aktualnoj situaciji...

Danska je zasad jedna od rijetkih reprezentacija koje su u dobroj poziciji i dobro voze slalom kroz virusna polja. Izbornik Danske Nikolaj Jacobsen priznao je kako je poslan email svim igračima sa šireg popisa da krenu s PCR testiranjima.

Jacobsen želi biti siguran da će u što kraćem roku dobiti igrače na raspolaganje u slučaju probijanja virusa u momčad.

"Zasad nam je kompletan kadar u igri, za početak svi moraju napraviti PCR test. Još uvijek samo držim palčeve da ne dobijemo ništa", poručio je Jakobsen.

"Svi smo svakodnevno u strahu i samo sjedimo i čekamo rezultate testova te se nadamo najboljem."

Takve sreće nisu bili Islanđani koji su zbog pozitivnih testova ostali bez šestorice igrača. Gudmundur Gudmundsson ljutit je na organizaciju koju smatra jako lošom.

"Duboko sam razočaran. Rekao bih da smo šokirani ovim. Jako smo se dobro brinuli, Islandski rukometni savez potrošio je stotine tisuća eura na izolaciju prije odlaska na Europsko prvenstvo."

Sve ono što je zateklo Islanđane u Mađarskoj naljutilo je Gudmundssona.

"U hotelu sam bio jako nezadovoljan mnogim stvarima. U početku je bilo turista koji nisu nosili maske, a bilo ih je posvuda. Sada smo zajedno svih šest ekipa i svi koriste isti švedski stol. Puno stvari ne razumijem, duboko sam razočaran što smo se našli u takvoj situaciji."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!