Tenis

Zverev najuvjerljiviji, Nadal ispustio set, Mannarino iznenadio u meču od više od četiri i pol sata

Mihaela Bradovski • petak, 21.01.2022.
Zverev najuvjerljiviji, Nadal ispustio set, Mannarino iznenadio u meču od više od četiri i pol sata

Odigran je dio mečeva trećeg kola Australian Opena, a šest nositelja oprostio se od turnira. Najveće iznenađenje je poraz Aslana Karaceva od Adriana Mannarina...

Alexander Zverev odigrao je dobar meč protiv Radua Albota i mirno je odradio posao. Upisao je pobjedu u tri seta, nije dopustio nijedan break i bez većih problema prošao je u osminu finala. Pritom je pogodio 16 aseva i što mu je bitno, nije previše griješio.

Potencijalno neugodan posao imao je Pablo Carreno Busta koji je igrao protiv Sebastiana Korde i upisao pobjedu u četiri seta. Korda je ispucao 21 as, ali nije mu pomoglo, u ključnim trenucima bolji je bio Španjolac.

Očekivano najneizvjesniji dvoboj odigrali su Matteo Berrettini i Carlos Alcaraz. Mladi Španjolac odveo je meč sve do produženog tie-breaka gdje je Berrettini ipak bio sretniji i odnio pobjedu. I prije produženog tie-breaka Berrettini je imao meč loptu, ali tu se Alcaraz izvukao, no nakon četiri sata i 15 minuta ipak je upisao poraz.

Gael Monfils nije imao problema protiv Cristiana Garina, slavio je u tri seta. Da je igran meč na zemljanoj podlozi, bila bi već drugačija priča, ovako...

Prolaz je upisao i Miomir Kecmanović koji je izbacio 25. nositelja Lorenza Sonega pobjedom u četiri seta. Obojica su imali po 13 break prilika, ali je Kecmanović svoje puno bolje koristio.

Pravi maraton odradili su Adrian Mannarino i Aslan Karacev, a Mannarino je nakon četiri sata i 40 minuta borbe slavio u četiri seta. Da je igran peti set, tko zna, možda bi i šest sati bili na terenu.

Pobjedu je upisao i Denis Shapovalov koji je izbacio Reillyja Opelku. Karen Hačanov otkinuo je jedan set Rafaelu Nadalu, ali nije uspio iznenaditi pobjedom. Nadal je u konačnici ipak očekivano slavio.

Australian Open, treće kolo:
Alexander Zverev (Njemačka, 3) - Radu Albot (Moldavija) 6:3, 6:4, 6:4
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 19) - Sebastian Korda (SAD) 6:4, 7:5, 6:7(6), 6:3
Matteo Berrettini (Italija, 7) - Carlos Alcaraz (Španjolska, 31) 6:2, 7:6(3), 4:6, 2:6, 7:6(5)
Gael Monfils (Francuska, 17) - Cristian Garin (Čile, 16) 7:6(4), 6:1, 6:3
Miomir Kecmanović (Srbija) - Lorenzo Sonego (Italija, 25) 6:4, 6:7(8), 6:2, 7:5
Adrian Mannarino (Francuska) - Aslan Karacev (Rusija, 18) 7:6(4), 6:7(4), 7:5, 6:4
Denis Shapovalov (Kanada, 14) - Reilly Opelka (SAD, 23) 7:6(4), 4:6, 6:3, 6:4
Rafael Nadal (Španjolska, 6) - Karen Hačanov (Rusija, 28) 6:3, 6:2, 3:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!