RTL video

Horvat: 'Začepili smo usta onima koji su govorili da se ne borimo'

Branimir Korać, Matej Kačan • subota, 22.01.2022.
Horvat: 'Začepili smo usta onima koji su govorili da se ne borimo'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat prokomentirao je poraz od Danske kojim su izgubljene šanse za polufinale, a naglasak je bio na borbi usprkos koroni i problemima...

Nakon velike bitke s Dancima, Hrvoje Horvat stao je u obranu igrača koji su se suočili s kritikama nakon Crne Gore.

"Nemam što zamjeriti. Spojili smo jedan i pol trening sa samo jednim izostankom, i odmah smo bili borbeniji. Začepili smo usta onima koji su govorili da se ne borimo, nije se lako boriti kada nisi siguran i pada ti samopouzdanje. Danas se vidjelo da kada smo sigurniji da to izgleda borbenije i čvršće."

Slično se dogodilo Francuskoj protiv Islanda.

"Vidjeli ste Francusku kako je igrala protiv Islanda, ostali su bez igrača, onda improiviziraš, nesiguran si i to se dogodi."

Horvat žali jedino za igračima koji su se razboljeli.

"Žalim za dečkima koji su po karantenama, koji dođu ovdje pomoći, a vrate se bolesni, samo to žalim."

U konačnici, planovi za Prvenstvo potpuno su poremećeni i pali u vodu u velikoj mjeri.

"Veselio sam se prvenstvu i htjeli smo napraviti neke stvari, ali ispala je improvizacija. Ne možemo utjecati na sve ove stvari, da zovemo 100 igrača i da nam uskaču preko noći. Zvali smo samo one koji su nedavno preboljeli koronu. Probali smo se taktički nadmudrivati, ali to nije lagano bez treninga. Kapa do poda dečkima."

Horvat ističe kako ga najviše veseli povjerenje igrača.

"Najvažnije je da mi ovi dečki vjeruju, da ne vjeruju ne bi dolazili, oni međusobno pričaju i znaju da imamo glavu i rep. Radimo točno i ciljano i imaju povjerenja u nas. Da bi netko postao klasa, mora dugoročno igrati dobro kao sada Lučin. Hrvatska ima veliku budućnost i trebali bi nastaviti ovim smjerom. Možemo svi biti zadovoljni žrtvom igrača."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!