Tenis

Nadal nakon velike borbe u pet setova bolji od Shapovalova za polufinale

Matej Kačan • utorak, 25.01.2022.
Nadal nakon velike borbe u pet setova bolji od Shapovalova za polufinale

Španjolac Rafael Nadal izborio je svoje sedmo polufinale na Australian Openu. Nadal je u prvom četvrtfinalu u pet setova i preko četiri sata bolji bio od Denisa Shapovalova...

Prvi polufinalist prvog Grand Slama sezone Australian Opena postao je Rafael Nadal. Legendarni Španjolac, a danas šesti nositelj u četvrtfinalu je nakon velike borbe nadvisio Denisa Shapovalova.

Kanađanin i 14. nositelj pružio je sjajan otpor i vratio se nakon 0-2 u setovima, da bi na kraju pao nakon preko četiri sata odličnog tenisa, i to nakon što je propustio nekoliko prilika za break u petom setu.

Nadal je suvereno otvorio, po jedan oduzet servis u svakom setu bio je dovoljan Španjolcu za 2-0 bez da je pružio Kanađanin priliku za break i nakon tih sat i 40 ništa nije nagovještavalo povratak.

No, u trećem setu kreću problemi s Nadalovim servisom. Prvo je pri 3:2 za Shapovalova morao spašavati 15:40 o dvije break lopte, a pri 5:4 nije uspio izvući 0:40 pa Kanađanin radi prvi break i uzima set.

U drugom setu Shapovalov oduzima servis Nadalu za 3:1 i dolazi do 5:2, a pri 5:3 na svom servisu skoro prosipa tu prednost jer je Nadal došao do dvije break šanse i 15:40. No, Kanađanin okreće i to i izjednačuje u setovima.

U petom setu Shapovalov propušta break šansu odmah na početku, Nadal to koristi i odmah radi break za 2:0, a onda i spašava dvije break prilike i stabilizira se s 3:0. Previše je to propuštenih šansi za Shapovalova pa Nadal do kraja sigurno dolazi do 6:3 i pobjede.

Sedmo je to polufinale u Melbourneu za legendarnog Španjolca, a ove godine traži svoj drugi naslov, još od 2009. U polufinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Gaela Monfilsa i Mattea Berrettinija.

Australian Open, četvrtfinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 6) - Denis Shapovalov (Kanada, 14) 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!