Vodeni sportovi

Kržić: 'Bili smo u dobrom zamahu, sada će nas sve ovo usporiti'

Mihaela Bradovski • utorak, 25.01.2022.
Kržić: 'Bili smo u dobrom zamahu, sada će nas sve ovo usporiti'
Foto: Pixsell

Vaterpolisti Juga trebali su danas igrati susret Lige prvaka u gostima kod Pro Recca, ali zbog pozitivnih slučajeva u momčadi taj susret je na kraju otkazan i registriran 10:0 za Talijane...

Direktor Juga Ognjen Kržić za Sportklub objasnio je kako je došlo do otkazivanja utakmice.

"Poslije ovog turnira regionalne lige u Beogradu gdje smo odigrali odlično, morali smo prije puta u Italiju napraviti PCR test bez obzira što je većina naših igrača cijepljena, ali takva su pravila da se igrači testiraju. Na žalost na tom testiranju tri igrača bila su pozitivna plus četvrti Marin Tomasović koji nije niti otputovao jer su mu se pred sam put javili simptomi i bio je pozitivan. S obzirom da smo u stalnom kontaktu, nismo mogli nastaviti putovanje, morali smo napraviti izolaciju, igrači su jutros ponovno bili na testiranju."

Jug je jako dobro krenuo u novu godinu, čak je u Dubrovniku bio bolji i od Pro Recca.

"Bili smo u dobrom zamahu. Od početka godine počeli smo jako dobro igrati, stabilizirali smo se i imamo jako dobre rezultate. Prije 12 dana pobijedili smo Pro Recco ovdje u Gružu, splitski Jadran smo svladali i u Beogradu. Sad će nas ovo sve usporiti. Na žalost moramo odgoditi i utakmicu koja se trebala igrati u Splitu 29. siječnja protiv Jadrana u hrvatskom prvenstvu. Ali živimo u takvim vremenima, takvi su problemi u cijelom sportu, moramo se nositi s time."

O=dgoda na žalost nije bila moguća, LEN automatski registrira utakmicu s 10:0 ako netko nije u mogućnosti nastupiti.

"Bilo bi dobro da se može odgoditi, ali vjerojatno ni LEN nema puno prostora zato što je trebalo biti u Fukuoki Svjetsko prvenstvo za koje sada znamo da je odgođeno. Da se to možda znalo prije da će biti odgođeno, možda se mogao drugačije raspored posložiti. Našim igračima, posebno reprezentativcima, ova godina je izuzetno naporna jer tu su pripreme reprezentacije, Svjetska liga, Liga prvaka, regionalna liga, hrvatsko prvenstvo, kalendar nam je jako zgusnut i doslovno kao NBA igrači igramo svaka tri dana."

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!