Tenis

Medvjedev nakon velike borbe i skoro pet sati preokretom do pobjede

Branimir Korać • srijeda, 26.01.2022.
Medvjedev nakon velike borbe i skoro pet sati preokretom do pobjede

Danil Medvjedev izborio je polufinale Australian Opena sjajnom petom u pet setova protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea nakon četiri sata i 45 minuta borbe...

Poznati su svi polufinalisti Australian Opena. Nakon što su jučer u polufinale prošli Matteo Berrettini i Rafael Nadal, danas su im se pridružili i Stefanos Tsitsipas i Danil Medvjedev.

Medvjedev je nakon velike borbe svladao Felixa Auger-Aliassimea u pet setova, meč je potrajao čak četiri sata i 45 minuta, a Medvjedev se izvukao iz teške situacije.

"Nakon dva seta moje samopouzdanje bilo je na nuli. Igrao je nenormalno, bolje nego što sam ikada vidio da igra" istaknuo je Medvjedev nakon meča.

Auger-Aliassime je dobio prva dva seta sa 7:6, 6:3, ali Medvjedev se unatoč spuštenom samopouzdanju borio i izborio za pobjedu.

U trećem setu slavio je u tie-breaku sa 7:2 i to ga je podiglo. Kanađanin je još stvarao probleme u četvrtom setu, tu je došao i do jedine meč lopte, ali u završnici je Medvedev ipak došao do breaka i izborenog petog seta.

U petom setu spasio je u drugom gemu tri break lopte i odmah nakon toga uzeo servis Auger-Aliassimeu te otišao do pobjede.

U polufinalu čeka ga težak meč protiv Tsitsipasa koji je odigrao sjajno protiv Jannika Sinnera.

Australian Open, četvrtfinale:
Danil Medvjedev (Rusija, 2) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, 9) 6:7(4), 3:6, 7:6(2), 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!