Nogomet

Potpuni kaos u Quitu, VAR dva puta spasio Alissona od isključenja

Mihaela Bradovski • petak, 28.01.2022.
Potpuni kaos u Quitu, VAR dva puta spasio Alissona od isključenja

15. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Ekvador je remizirao na svom travnjaku protiv Brazila 1:1 i napravio još jedan korak prema odlasku u Katar...

Kakva utakmica u Quitu! Po deset minuta nadoknade prvog i drugog dijela dovoljno govori kako je na travnjaku vladao kaos, dva isključenja i još dva puta isključenje za Alissona koje je provjerom VAR-a poništavano.

Već u prvoj minuti Emerson Royal zaradio je žuti karton, a već u šestoj minuti Brazil je poveo golom Casemira nakon velike gužve u 16 metara i upornog odbijanja lopte.

Nije se dugo čekalo na nova uzbuđenja. U 15. minuti vratar Ekvadora Alexander Dominguez brutalno je startao na Matheusa Cunhu, pokupio ga je kopačkom u vrat i zaradio isključenje.

Nije dugo Brazil imao igrača više, već u 20. minuti Emerson Royal radi klub prekršaj u okretu i zarađuje drugi žuti karton.

Novi problemi za Brazil nazirali su se u 31. minuti. Alisson je istrčao i izbio loptu, ali je pogodio nogom u rame napadača Ekvadora, prvotno mu je pokazano isključenje, ali nakon VAR pregleda crveni je preimenovan u žuti karton.

U drugom dijelu nastavak kaosa. U 55. minuti dosuđen je kazneni udarac za Ekvador, ali VAR je ponovno u prvom planu i kazneni udarac se poništava. Uporni Ekvadorci ipak su pronašli način kako doći do poravnanja te preko Felixa Torresa nakon kornera dolaze do 1:1.

U sudačkoj nadoknadi ponovno kaos. Alisson je izboksao loptu, ali pritom i nokautirao Caiceda pa je još jednom dosuđen kazneni udarac i njemu pokazan crveni karton. Međutim ponovno je VAR bio u akciji, Alisson je za nijansu bio prije na lopti i odluka o penalu i crvenom kartonu je poništena.

Ostalo je 1:1, Ekvador se približio Svjetskom prvenstvu, a Brazil je i dalje ostao neporažen.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!