Tenis

Rafael Nadal kao u najboljim danima, Berrettini više od seta nije uzeo

Mihaela Bradovski • petak, 28.01.2022.
Rafael Nadal kao u najboljim danima, Berrettini više od seta nije uzeo

Rafael Nadal prvi je finalist Australian Opena. Nadal je u polufinalu nadigrao Mattea Berrettinija koji je uzeo jedan set, ali Nadal je imao meč potpuno pod kontrolom...

Rafael Nadal došao je na korak do osvajanja rekordne 21. Grand Slam titule. Nešto za to se pretpostavljalo da će prije doći Novak Đoković, no otvorila se prilika Nadalu koji je ne želi ispustiti.

U polufinalu je igrao protiv Mattea Berrettinija i slavio je u četiri seta, samo u četvrtom setu Berrettini je stvarao Nadalu probleme, ostatak meča protekao je u Nadalovoj nadmoći.

Rafa je sjajno otvorio meč, odmah je poveo s 3:0 i do kraja prvog seta nije se ukazala nikakva naznaka da bi Berrettini mogao do breaka i povratka u set.

Nakon rutinskih 6:3 u prvom setu, Nadal je u drugom nastavio u visokom ritmu. Odmah je otišao na 4:0, tu je stekao ogromnu prednost i sa 6:2 uzeo drugi set.

I u trećem setu bio je vrlo čvrst na svom servisu, ali prva kriza koja se ukazala, odmah je pružila priliku Berrettiniju. Talijan je kod 4:3 stigao do 0:40 i prvih i jedinih break prilika u meču. Odmah je to iskoristio te dovršio ubrzo i set.

Produžio je tako nadu i izborio četvrti set, ali tamo je Nadal ponovno dominirao, u završnici napravio break kojim je otišao i do pobjede.

U konačnici samo 19 neprisiljenih pogrešaka Nadala dok je Berrettini imao više nego dvostruko više.

Australian Open, polufinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 6) - Matteo Berrettini (Italija, 7) 6:3, 6:2, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!