Nogomet

Vrlo važna pobjeda Urugvaja, Argentina i bez Messija i izbornika slavila u Čileu

Mihaela Bradovski • petak, 28.01.2022.
Vrlo važna pobjeda Urugvaja, Argentina i bez Messija i izbornika slavila u Čileu

Nakon showa koji su ponudili Ekvador i Brazil, odigrana su još dva susreta južnoameričkih kvalifikacija za SP u kojima su gosti odnijeli pobjedu...

Argentina je uz Brazil zasad jedina južnoamerička reprezentacija koja je osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu. Argentinci su slavili u Čileu 2:1, učvrstili drugu poziciju, a Čileance stavili u probleme.

Iako bez Lionela Messija koji se još oporavlja nakon zaraze koronavirusom, te zaraženog izbornika Lionela Scalonija, Argentina je svladala domaćina koji je očajnički trebao bodove.

Angel Di Maria i Lautaro Martinez pogađali su za Argentinu dok je Ben Brereton bio jedini strijelac za Čile koji nije imao na raspolaganju Artura Vidala zbog suspenzije.

Vrlo važnu pobjedu upisao je Urugvaj na gostovanju kod Paragvaja. Urugvaj je tako prekinuo seriju poraza i približio se prolazu na Svjetsko prvenstvo dok je Paragvaj sve dalje od ispunjenja cilja.

Luis Suarez početkom drugog poluvremena bio je strijelac za Urugvaj koji je zadržao tu prednost do kraja meča, a domaćin je kraj susreta dočekao s igračem manje na travnjaku zbog isključenja Gustava Gomeza u sudačkoj nadoknadi.

Kvalifikacije za SP, 15. kolo:
Čile - Argentina 1:2
Paragvaj - Urugvaj 0:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!