Nogomet

Mićo Martić napravio čudo s Finskom i prošao dalje iz teške skupine

Branimir Korać • subota, 29.01.2022.
Mićo Martić napravio čudo s Finskom i prošao dalje iz teške skupine
Foto: Pixsell

Okončano je natjecanje u skupinama A i B Europskog prvenstva u futsalu, a najveće iznenađenje je prolazak u četvrtfinale Finske koja je ostavila iza sebe Italiju i Sloveniju...

Mićo Martić radi sjajan posao u Finskoj. S ovom reprezentacijom koja individualno nije na razini ostale tri reprezentacije u skupini, napravio je malo čudo i prošao dalje.

U zadnjem kolu trebao je pobjedu protiv Slovenije i pomoć Kazahstana koji je trebao svladati Italiju što se na kraju i dogodilo.

Finci su svladali Sloveniju s 2:1, a drugi pogodak postigao je vratar Juha-Matti Savolainen kojeg poznajemo iz dresa Crnice. Slovenci su na kraju smanjili preko Hozjana, pritisnuli u potrazi za novim golom, ali rezultat se više nije mijenjao.

Istovremeno Kazahstan je odrađivao posao protiv Italije koja se na ovom Prvenstvu nije pokazala u najboljem svjetlu. Kazahstan je očekivano slavio s 4:1 i tako potvrdio prvo mjesto u skupini.

U drugoj skupini Portugal je prošao dalje s prvog mjesta i sa stopostotnim učinkom, a zadnja žrtva bila je Ukrajina koju je svladao s 1:0 i koja s njim ide dalje.

Srbija je u drugom susretu slavila s 3:2 protiv Nizozemske za prve bodove.

Skupina A:
1. Portugal 9
2. Ukrajina 3
3. Nizozemska 3
4. Srbija 3

Skupina B:
1. Kazahstan 7
2. Finska 4
3. Italija 2
4. Slovenija 2

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!