Nogomet

Kopić: 'Uložili smo veliki trud u Oršićev ostanak, bit će već od nedjelje pravi'

Branimir Korać, gnkdinamo.hr • subota, 29.01.2022.
Kopić: 'Uložili smo veliki trud u Oršićev ostanak, bit će već od nedjelje pravi'
Foto: Pixsell

U Dinamu spremno dočekuju dvobvoj protiv Osijeka. Modri u taj susret ulaze s Mislavom Oršićem koji ipak ne odlazi u Burnley...

Uspješno uskočiti u proljetnu polusezonu, popraviti dojam nakon tri uzastopne utakmice protiv Rijeke i dočekati prvu pobjedu protiv svojega kvarnerskog rivala ove sezone, a ujedno mu i bodovno odmaknuti već na startu polusezone... Takva su razmišljanja Dinamovih regruta uoči nedjeljnog nastavka sezone kad će na maksimirskom travnjaku u 17:30 sati u dvoboju 21. kola HT Prve lige gostovati Rijeka. Jesenski dio natjecanja plavi su zaključili na vrhu ljestvice, ali s jednakim bodovnim učinkom kao i njegovi prvi pratitelji Rijeka i Osijek.

Pred novinarima su svoje misli podijelili trener Željko Kopić i maksimirski zadnji vezni Josip Mišić.

"U samom uvodu naglasio bih da sam zadovoljan s pripremama. Nakon one četiri utakmice s kraja jeseni gdje smo igrom i rezultatski bili uspješni istim smo intenzitetom rada, energije, pristupom treninzima i utakmicama nastavili i u pripremnom razdoblju i spremni dočekujemo Rijeku" istaknuo je trener Kopić.

S kakvim kadrom dočekujete utakmicu, jesu li svi zdravi i spremni?

"Već smo tijekom tjedna komunicirali da ni mi, kao niti jedna druga momčad, nismo pošteđeni određenih problema s virozama. Razgovarali smo u vezi Brune Petkovića, preskočio je pripremnu utakmicu protiv Sturma zbog ozljede, na to se nadovezala viroza, vidjet ćemo kako će biti. Još su dvojica, trojica igrača u sličnim problemima, ali vjerujemo da će do utakmice biti u redu. Nema Sadegha Moharramija koji je s iranskom reprezentacijom, odigrao je kvalitetnu utakmicu, sudjelovao u sjajnom rezultatu."

Momčad je dodatno raširila krila viješću da Mislav Oršić ipak ostaje u klubu.

"On je poseban igrač, koji je već sad velikim slovima upisan u Dinamovu povijest, odigrao je velik broj iznimno kvalitetnih utakmica, sigurno je da smo sretni i zadovoljni s njegovim ostankom. On nam je bitan na terenu, ali i u svlačionici. Znamo da je omiljen među navijačkim pukom, pogotovo kod onih najmanjih koji ga gledaju kao jednog od bitnih simbola Dinama i sretan sam što ostaje s nama. Naglasio bih da su i sam Oršić i menadžer i vodeći ljudi našeg kluba odradili ozbiljan posao. Bilo je zahtjevno, ali napravili smo sve da ishod bude ovakav."

Oršićev je ostanak veliko pojačanje, ali može li to biti i dvosjekli mač? Ima li kod njega ili nekih suigrača možda zasićenja ili je baš suprotno, je li im motivacija sad još veća s obzirom na snažnu konkurenciju?

"Svaka poslovna odluka može se strateški promatrati na ovaj ili onaj način i predstavlja određeni rizik jer je velik novac u pitanju. Svi zajedno u klubu sve odluke promatramo i kroz financijski, ali primarno kroz sportski aspekt. Moramo voditi računa i o svlačionici. Kod kompletne momčadi vidim motivaciju na vrlo visokoj razini i apsolutno sam uvjeren da će ona biti prava, kako kod Oršića tako i kod svih ostalih. Oršićevo psihološko stanje? Odličan je! Sjajno je odradio pripreme, radi jako dobro, pozitivan je... Sigurno je da svaki igrač kad se nađe u ovakvoj situaciji dobro odvagne što je najbolje napraviti. Svi zajedno smo uložili veliki trud da sve završi ovako i vjerujem da će već u nedjelju biti na optimalnoj razini."

Četiri su kluba u borbi za naslov prvaka, kako komentirate njihov učinak u prijelaznom roku?

"Mislim da su svi napravili sve što su mogli u kontekstu da budu što bolji i kvalitetniji, ali u konačnici će sami rezultat i kvaliteta izvedbe sve pokazati. Mi smo, kao i dosad, isključivo fokusirani na sebe i svoj rad i gledamo da budemo što bolji na terenu."

Rijeka je Dinamu zabila devet golova u zadnje tri utakmice. Obje prvenstvene završene su s istovjetnih 3:3 dok su Riječani u Zagrebu pobijedili u četvrtfinalu Kupa s 3:1.

"Sigurno je to jedan od podataka o kojem vodimo računa i predstavlja nam dodatni veliki motiv. Želimo do prve pobjede protiv Rijeke u ovoj sezoni, napraviti sve s razine motivacije, kvalitete i pristupa da dođemo do ta tri za nas iznimno bitna boda. Rijeka je godinama u vrhu hrvatskog nogometa, igraju kvalitetno, za mene nije iznenađenje što su pri vrhu. Naše su međusobne utakmice uvijek bile visokog intenziteta s visokim natjecateljskim nabojem, a tako će biti i u nedjelju."

Hoće li biti novosti do kraja prijelaznog roka?

"Mi smo aktivni, za naše igrače svakodnevno dolaze upiti, komuniciramo... Ako se otvori nešto što zaista svi procijenimo da će nam podignuti razinu kvalitete, bilo sad ili u budućnosti, mi ćemo reagirati. Vidjeli ste na nekim primjerima da nije upitna naša želja da se pojačamo, tako je svaki put, a pogotovo je zimski prijelazni rok specifičan. Dinamo je izrastao u ozbiljan klub u europskim okvirima i sigurno je da gledamo prema igračima koji imaju visoku razinu kvalitete. Nije lako ispregovarati dolazak takvih igrača i u konačnici oni „nešto“ i koštaju."

Kako se uklopio Petar Bočkaj, nekadašnji Dinamov junior, koji je ove zime došao iz Osijeka?

"On radi jako dobro. Dečki su ga odlično prihvatili, zadovoljni smo s njegovim dosadašnjim radom i angažmanom i vjerujem da će nam biti pojačanje", zaključio je trener Kopić.

Na trenerova se razmišljanja nadovezao i iskusni maksimirski vezist Josip Mišić: "Svi se veselimo utakmici jer je napokon došao i taj dan da igramo za bodove. Sigurno nas čeka zahtjevna utakmica, derbi... Mi ćemo biti spremni i dati svoj maksimum."

Je li vas iznenadio ovakav rasplet s Oršićem i odluka o njegovu ostanku? Jeste li se možda već oprostili s njim u svlačionici?

"Nismo se opraštali, ha ha ha... Bili smo zajedno na treninzima cijelo vrijeme. Sretni smo što ostaje i što će biti dio momčadi i u ovoj polusezoni. Puno nam znače njegove igre i sretni smo."

Kako gledate na snagu Rijeke, kakvi su joj plusevi i minusi?

"I oni, kao i svaka momčad, imaju svoje prednosti i mane, a što se tiče utakmice protiv nas, to je uvijek slično. Postave se u defenzivni blok i čekaju tranziciju prema naprijed. Tako će biti i u nedjelju. Mi ćemo se na to pripremiti i odgovoriti na najbolji način."

Bili ste igrač Rijeke, s njom osvojili naslov prvaka, postoje li kod vas još kakve emocije prema tom klubu?

"Postoje. Odigrao samo tamo jako lijepe tri godine, napravio veliki rezultat i sigurno će mi taj klub uvijek ostati u srcu."

Bočkajevim dolaskom u vašoj je momčadi sad još više kandidata za izvođenje prekida. Kako čete se dogovoriti?

"Ja mogu reći da on neće pucati „slobodnjake“, ha ha ha...", dobacio je Mišić uz vidljivi smiješak trenera Kopića pa u ozbiljnijem tonu dodao:

"Ma, Bočkaj ima jako kvalitetan prekid i bit će nam od pomoći u ovoj polusezoni", zaključio je Mišić.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!