Ostali sportovi

Niz sportskih velikana nominiran za nagradu Laureus

Branimir Korać, HINA • srijeda, 02.02.2022.
Niz sportskih velikana nominiran za nagradu Laureus

Američki plivač Caeleb Dressel, jamajčanska sprinterica Elaine Thompson-Herah, koji su zasjali na Olimpijskim igrama u Tokiju, te legenda američkog nogometa Tom Brady nominirani su između ostalih za nagradu Laureus.

Tisuću i tristo sportskih novinara iz cijelog svijeta izabralo je šestoro sportaša za svaku nagradu (sedam ih je ukupno) koje će biti dodijeljene u travnju nakon drugog glasovanja.

Dvije najuglednije nagrade su ona za sportaša i sportašicu godine.

Kod žena osim Elaine Thompson-Herah, osvajačice tri zlatne medalje u Tokiju (100 m, 200 m i štafeta 4x100 m), nominirane su još američka sprinterica Allyson Felix, koja ima najviše osvojenih olimpijskih medalja, australska plivačica Emma McKeon, koja je na OI u Tokiju osvojila četiri zlata, te američka plivačica Katie Ledecky, također osvajačica četiri medalje u Tokiju, zatim australska tenisačica Ashleigh Barty (Wimbledon 2021., Australian Open 2022.) i osvajačica Zlatne lopte 2021. Alexia Putellas.

Uz Dressela, osvajača pet medalja na OI, i Bradyja, koji je najavio odlazak u mirovinu nakon 22 godine u NFL-u, nominirani su srpski tenisač Novak Đoković koji je Laureus osvajao četiri puta (2012., 2015., 2016. i 2019.).

Napadač minhenskog Bayerna Poljak Robert Lewandowski, novi svjetski prvak u Formule 1 Nizozemac Max Verstappen i maratonac Eliud Kipchoge također se natječu za nagradu Laureus.

Prošle godine nagrade su osvojili španjolski tenisač Rafael Nadal i Japanka Naomi Osaka.

Za nagradu Otkriće godine nominirani su Britanka Emma Raducanu i Rus Danil Medvjedev, olimpijski pobjednik u troskoku Yulimar Rojas iz Venecuele, dok su britanski biciklist Mark Cavendish i američka gimnastičarka Simone Biles favoriti u kategoriji Povratnika godine.

"Imena dobitnika bit će objavljena u travnju putem digitalne svečanosti nakon glasovanja Akademije Laureus, vrhovnog sportskog žirija kojeg čini 71 sportska legenda", navodi se u priopćenju Laureusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!