Nogomet

MOO se obrušio na Infantina: 'Nogometno SP svake dvije godine je prijetnja za sport'

Matej Kačan • četvrtak, 03.02.2022.
MOO se obrušio na Infantina: 'Nogometno SP svake dvije godine je prijetnja za sport'

MOO je na svom zasjedanju u Pekingu povodom ZOI dobar dio vremena potrošio na kritiziranje svog člana Giannija Infantina i njegove kampanje za nogometno SP svake dvije godine...

Protiv ideje Fife o Svjetskom prvenstvu svake dvije godine ne bune se samo igrači i klubovi. Protivljenje ideji sad je došlo i iz samog vrha MOO-a, od predsjednika Thomasa Bacha.

MOO zasjeda u Pekingu gdje su na rasporedu ZOI, a Bach je žestoko kritizirao ideju, ako i činjenicu da Gianni Infantino, inače i član MOO-a već dvije godine, nije bio nazočan kako bi čuo kritiku.

"Svi bi htjeli raspravljati o prijedlogu Fife o SP svake dvije godine s predsjednikom Fife i članom MOO-a, ali to nije moguće jer je otkazao svoj posjet Pekingu prekjučer."

Kritikama Infantinu pridružili su se i ostali članovi, poput Mustaphe Berrafa, predstavnika afričkih odbora, iako afrički nogometni savezi podržavaju Infantina i njegovu ideju bržeg razvoja nogometa.

"Plan koji FIFA promovira u ovakvom obliku bi kreirao nemjerljivu štetu i ugrozio bi sam sport u cjelini", kazao je, a s njim su se složili i predstavnik ljetnih sportova Nenad Lalović te Seung Min Ryu, zlatni stolnotenisač.

"Mora doći do točke kad će i sportaši reći: Prestanite", kazao je Ryu.

Bach i MOO već su kritizirali Infantina i na online sjednici u prosincu, a nagađa se da je i ovu predsjednik Fife pratio na daljinu pa je odmah mogao čuti sve reakcije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!