Košarka

Goričani odrađuju zaostatak kod Sonika: 'Moramo pokazati da je u Dubravi bio loš dan'

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 07.02.2022.
Goričani odrađuju zaostatak kod Sonika: 'Moramo pokazati da je u Dubravi bio loš dan'

Poslije neugodnog poraza protiv Furnira, Bikovi idu na još jedno gostovanje kod ekipe sa začelja tablice...

Utakmica 16. kola HT Premijer lige između Sonik Puntamike i Gorice nije odigrana u siječnju kada je bio redovni termin ove utakmice. Zbog pozitivnih nalaza na koronavirus utakmica je prebačena na veljaču i Bikove sada očekuje nadoknada ovog susreta poslije kojeg će biti jedina ekipa koja ima odigrane sve utakmice dosadašnjeg dijela prvenstva.

Sonik Puntamika je trenutno u negativnoj seriji od četiri poraza i drži fenjer zajedno s ekipama Furnira i Alkara koje imaju po pet pobjeda u HT Premijer ligi.

U sastavu ekipe iz zadarskog Borika ima nekoliko iskusnih pojedinaca koji svakome mogu zagorčati život, a predvode ih kapetan Dino Palčić i nekadašnji Bik Ivan Vučić. U reketu će vrebati Marino Šarlija, a opasni po koš Gorice mogu biti i Luka Tomas, Petar Marić i Marko Prskalo.

Zbog nadoknade utakmice Goričani su opet upali u dosta gust ritam što s obzirom na povrede i skraćeni roster može stvoriti dosta problema treneru Boži Radošu: "Nismo imali previše vremena za odmor i pripremu jer nas već u utorak čeka gostovanje u Jazinama protiv Sonika. Važna utakmica za nas kao i za njih. Sonik ima svojih problema, ali to je dobra ekipa koja je sastavljena od 5-6 iskusnih premijerligaških igrača i par talentiranih mladih igrača. Jazine su uvijek neugodan teren za gostujuću ekipu, ali mi idemo u Zadar po pobjedu", optimističan je trener.

Dino Cinac igra svoju prvu sezonu u Velikoj Gorici i velikom energijom uvijek daje poseban impuls svojoj ekipi: "Idemo dolje motivirani da pokažemo da je ovo u Dubravi bio jedan jako loš dan i da pravim pristupom moramo od prve sekunde pokazati da želimo pobjedu. Puntamičani imaju dosta dobrih i iskusnih igrača kao što su Marić i Šarlija koje moramo zaustaviti i u ovom ritmu tri utakmice u šest dana s kraćom rotacijom, nadati se pobjedi", zaključio je Cinac.

Utakmica je na rasporedu u utorak 8. veljače s početkom u 18 sati. Igra se u zadarskim Jazinama, a prijenos je na HKS TV-u.

FOTO: Nenad Mudrinić/KK Gorica

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!