Nogomet

Overmars izazvao skandal i odmah napustio Ajax

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.02.2022.
Overmars izazvao skandal i odmah napustio Ajax
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Marc Overmars bio je važan dio u Ajaxovoj hijerarhiji, a nakon što se našao u središtu skandala, odmah je napustio klub priznavši pogrešku...

Marc Overmars više nije dio Ajaxa. Direktorsku funkciju napustio je nakon što su na vidjelo izašle brojne poruke koje je slao zaposlenicama kluba, a nakon što je suočen s njima, odlučio je otići.

"Na žalost nisam bio svjestan da sam s time prešao granicu, ali na to mi je ukazano proteklih dana. Ispričavam se, za nekog tko je bio na mojoj funkciji takvo što je neprihvatljivo, sada sam toga svjestan. Ne vidim drugu opciju osim da napustim klub. Ovo ima veliki utjecaj i na moju obitelj stoga sve molim za poštivanje privatnosti", poručio je Overmars na odlasku.

Bivši Overmarsov suigrač, a donedavno njegov nadređeni Edwin van der Sar potvrdio je Overmarsov odlazak, a predsjednik Nadzornog odbora Leen Meijaard poručio je:

"Ponižavajuće je za žene koje su se suočile s takvim ponašanjem. Kada smo čuli vijest o tome, odmah smo reagirali, pažljivo promišljajući i važući što je najbolje učiniti, sve u dogovoru s Edwinom i uz pomoć vanjskog stručnjaka. Marc je vjerojatno najbolji nogometni direktor kojeg je Ajax imao. Nismo mu uzalud nadogradili i produžili ugovor. Ali, nažalost, on je stvarno prešao granicu, tako da nastavak nije bio opcija, to je i sam vidio. Ovo je jako bolno i želim izraziti želju da svi uključeni dobiju mir i privatnost."

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!