Ostali sportovi

Matthias Mayer obranio zlato u superveleslalomu, utrka karijere za Cochran-Sieglea

Branimir Korać • utorak, 08.02.2022.
Matthias Mayer obranio zlato u superveleslalomu, utrka karijere za Cochran-Sieglea

Matthias Mayer pobjednik je olimpijskog superveleslaloma u Pekingu čime je obranio zlato u ovoj disciplini iz Pjongčanga. Do rezultata karijere došao je Amerikanac Ryan Cochran-Siegle...

Austrijanac Matthias Mayer nastavio je s dobrim nastupima na Olimpijskim igrama, ovo su mu treće Igre i na svakim je osvojio odličje. Nakon zlata u spustu u Sočiju, osvojio je zlato u superveleslalomu u Pjongčangu da bi u Pekingu bio još uspješniji. Prvo je jučer osvojio broncu u spustu, a onda je danas tome pridružio i zlato u superveleslalomu.

Bio je to sjajan nastup za Mayera koji je odvezao bez greške i u cilj ušao s gotovo pola sekunde prednosti nad dotad vodećim Aleksanderom Aamodtom Kildeom koji je također imao jako dobru vožnju.

Već tada bilo je jasno da će Mayera teško itko skinuti, ali bilo je malo nervoze dok je na stazi bio sljedeći vozač, Amerikanac Ryan Cochran-Siegle, koji je odrađivao fantastičan posao, ali ipak je Mayer na kraju mogao odahnuti.

Naime Cochran-Siegle je unatoč uspjehu karijere ostao iza Mayera na drugom mjestu sa samo četiri stotinke zaostatka. Amerikanac dosad ima samo jednu pobjedu iz Svjetskog kupa i to iz Bormija u prosincu 2020. godine, a na Olimpijskim igrama dosad nije bio bolji od 11. mjesta. Jučer u spustu završio je kao 14.

Veliki kandidat za pobjedu Kilde na kraju se zadovoljio broncom dok su ostali ipak bili iza i nisu se uspjeli približiti.

Bilo je dosta odustajanja, ne toliko zbog padova koji su bili rijetki, koliko zbog izlaska s pitanje i promašenih vrata. Veliku pogrešku napravio je Marco Odermatt i nije uspio doći do cilja, isto vrijedi i za pobjednika spusta Beata Feuza, Christofa Innerhofera, Mathieua Baileta, Raphaela Haasera, Maxa Franza...

Superveleslalom:
1. Matthias Mayer (Austrija) 1:19.94
2. Ryan Cochran-Siegle (SAD) +0.04
3. Aleksander Aamodt Kilde (Norveška) +0.42
4. Adrian Smiseth Sejersted (Norveška) + 0.74
5. Vincent Kriechmayr (Austrija) +0.76
6. James Crawford (Kanada) +0.85
7. Romed Baumann (Njemačka) +1.16
8. Andreas Sander (Njemačka) +1.27
9. Blaise Giezendanner (Francuska) +1.32
10. Trevor Philp (Kanada) +1.40
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!