Tenis

Borna Gojo loše krenuo pa zatim pomeo japanskog kvalifikanta

Branimir Korać • utorak, 08.02.2022.
Borna Gojo loše krenuo pa zatim pomeo japanskog kvalifikanta
Foto: Pixsell

Borna Gojo izborio je prolaz u drugo kolo Challengera u Bengaluruu. Gojo je u tri seta svladao japanskog kvalifikanta Ria Noguchija...

Nakon što je uspješno prošao kvalifikacije, Borna Gojo je u prvom kolu Challengera u Bengaluruu igrao protiv japanskog kvalifikanta Ria Noguchija, inače 456. igrača svijeta.

Očekivao se brz i jednostavan meč za favoriziranog hrvatskog tenisača, ali Gojo je dosta loše krenuo i nakon toga morao je "prekovremeno" ostati na terenu.

Već u prvom gemu Gojo je ušao u probleme i suočio se s pet break lopti, četiri je spasio, ali petu nije i Japanac je došao do prednosti. Odmah je Gojo imao priliku za povratak, međutim jednu break loptu u drugom i dvije u šestom gemu nije iskoristio. Na kraju seta izgubio je još jednom svoj servis i prvi set sa 6:3.

Noguchi je u prvom setu imao čak sedam break lopti i iskoristio dvije, ali u nastavku meča nije se više približio niti jednoj. Čak štoviše, u naredna dva seta osvojio je ukupno samo sedam poena na reternu.

S druge strane Gojo je podignuo razinu igre i konstantno pritiskao, u drugom setu odmah je krenuo s 4:0 te i trećim breakom u setu stigao do 6:1 i trećeg seta.

I tamo je hrvatski tenisač bio dosta bolji, krenuo je s 3:0, a u osmom gemu došao je do 0:40, prve meč lopte i odmah ju je iskoristio.

Nakon uspavanog prvog seta, na površinu je isplivala ipak značajna razlika u kvaliteti te je Gojo s dva uvjerljiva seta prošao u drugo kolo.

Tamo će igrati protiv trećeg nositelja Australca Aleksandra Vukića kojeg je svladao u prvom kolu Challengera u Lexingtonu 2019. godine sa 6:4, 6:3.

Challenger Bengaluru, prvo kolo:
Borna Gojo (Hrvatska, Q) - Rio Noguchi (Japan, Q) 3:6, 6:1, 6:2

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!