Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale, 08.02.2022, 17:30 h
Palmeiras 2:0 Al Ahly

Palmeiras preko Egipćana do finala Svjetskog klupskog prvenstva

Branimir Korać • utorak, 08.02.2022.
Palmeiras preko Egipćana do finala Svjetskog klupskog prvenstva

Poznat je prvi finalist Svjetskog klupskog prvenstva. Očekivano, Palmeiras je bio bolji od egipatskog Al Ahlyja s 2:0...

Prvak Južne Amerike bio je bolji od prvaka Afrike u susretu u kojem je Palmeiras bolje koristio svoje prilike i u konačnici eliminirao Al Ahly s 2:0.

Palmeiras je bio konkretniji i prvi je stigao do prilike za vodstvo u prvom dijelu kada je Ali Lotfi odlično obranio dosta dobar pokušaj Raphaela Veige.

Što nije uspio napraviti u toj situaciji, napravio je pet minuta prije odlaska na odmor kada je doveo Palmeiras u vodstvo.

Mogao je Palmeiras u zadnjim trenucima prvog dijela i do povećanja prednosti, ali obrana Egipćana dobro je reagirala.

Odmah na startu drugog dijela Palmeiras dolazi do drugog pogotka i povećanja prednosti, a ovaj put pogodio je Dudu, bivši veznjak kijevskog Dynama.

15 minuta prije kraja Al Ahly šalje loptu u mrežu, učinio je to Mohamed Sherif, ali nakon VAR provjere zbog zaleđa gol nije priznat.

na ulasku u zadnjih deset minuta novi udarac za Al Ahly, Ayman Ashraf je isključen i Egipćani su se našli s igračem manje i u zaostatku od dva gola. Do kraja susreta Palmeiras je izdržao i završilo je pobjedom Brazilaca s 2:0.

Svjetsko klupsko prvenstvo

polufinale

Palmeiras2:0Al Ahly
Al-Hilal0:1Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!