Ostali sportovi

Shiffrin će pokušati i u superveleslalomu: 'Trening je prošao dobro'

Matej Kačan • četvrtak, 10.02.2022.
Shiffrin će pokušati i u superveleslalomu: 'Trening je prošao dobro'

Američka skijašica Mikaela Shiffrin pokušat će se oporaviti od velikih neuspjeha u tehničkim disciplinama nastupom u superveleslalomu...

Nakon što je u prve dvije, i to tehničke discipline alpskog skijanja na ZOI u Pekingu odustala, Mikaela Shiffrin pokušat će doći do uspjeha i u jednoj brzoj.

Naime, dvostruka zlatna sa ZOI morala je završiti svoje nastupe u veleslalomu i slalomu, njezine dvije najbolje discipline, pa se okrenula treningu superveleslaloma i odlučila je voziti Super-G.

Shiffrin je slalom osvojila 2014., a veleslalom 2018., ali je u utrkama u Pekingu trajala tek po nekoliko sekundi. Amerikanka nikad nije vozila Super-G na ZOI, ali jest na SP 2019.

"Trening je prošao dobro. Teško je prihvatiti što se dogodilo, ali kroz to moramo raditi. Jedan od boljih načina za to je gledati naprijed. Ovdje ima dosta disciplina i to je dobro za nju, moraš gledati na ono ispred sebe i ostaviti ono iza, koliko god bilo teško", kazao je trener Paul Kristofic.

Mnogi američki mediji su postavili pitanje o mentalnom stanju Shiffrin nakon dva ogromna peha u sezoni u kojoj je u sjajnoj formi i napada Svjetski kup, ali njen dečko sve je to demantirao. Aleksander Aamodt Kilde osvojio je srebro u kombinaciji i progovorio o svojoj djevojci:

"Ona je heroj i s ovim se može nositi. Nosi se s pritiskom kao nitko drugi, a i ova situacija je nešto iz čega će se izvući. Bilo je ovo nekoliko teških dana, ali je u dobrom stanju. Sve je u redu", rekao je Kilde.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!