Ostali sportovi

I Finci krenuli pobjedom, nisu imali problema protiv Slovačke

Matej Kačan • četvrtak, 10.02.2022.
I Finci krenuli pobjedom, nisu imali problema protiv Slovačke

Hokejaši Finske opravdali su očekivanja i pobjedom su ušli u hokejaški turnir. Dosad najuverljivije slavlje turnira Finska je sa 6:2 ostvarila protiv Slovačke...

Nakon Rusije i Danske u srijedu te Švedske u četvrtak, i hokejaši Finske pobjedom su otvorili svoj nastup na ZOI u Pekingu. Finci su ostvarili dosad najuvjerljiviju pobjedu turnira.

Slovaci u skupini C nisu bili dorastao suparnik, Finska je slavila sa 6:2 i zauzela vrh skupine ispred Šveđana koji su ipak teže od očekivanog svladali Latviju.

Dosad najefikasnija momčad turnira dvojbe je riješila u prvoj trećini. Poveli su Slovaci nakon pet i pol minuta igre, ali do kraja perioda Finci preko Manninena, Pesonena i Aaltonena preokreću na 3:1.

U drugoj četvrtini pada po gol na svakoj strani, strijelci su opet Slafkovsky i Manninen, a Finci posao dovršavaju trećim pogotkom Manninena i drugim Aaltonena, što su bili i najbolji strijelci susreta.

Slovacima je presudila slaba igra u napadu, postigli su tek dva gola iz 33 udarca, a od pet situacija power playa s igračem više nisu postigli niti pogodak.

Poslijepodne imamo dvije poslastice, u turnir kreću veliki rivali Kanađani i Amerikanci. Kanada igra s Njemačkom, a SAD s domaćinom turnira Kinom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!