Ostali sportovi

Valijeva na hitnom saslušanju, odlučuje se može li nastaviti s nastupom u Pekingu

Branimir Korać • petak, 11.02.2022.
Valijeva na hitnom saslušanju, odlučuje se može li nastaviti s nastupom u Pekingu

Ruska klizačka senzacija Kamila Valijeva u prosincu je bila pozitivna na antidopinškom testiranju što je dovelo do pomutnje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu...

Stigla je i službena potvrda onog o čemu se pisalo jučer nakon skandala s odgodom dodjele medalje u ekipnom dijelu umjetničko klizanja. Kamila Valijeva, senzacionalna 15-godišnja Ruskinja, bila je pozitivna na antidopinškom testiranju.

Valijeva će ostati upisana u povijest s četverostrukim skokovima, međutim i kao klizačica zbog koje je izbio najveći skandal na ovim Igrama od njihovog početka.

Ruski problem s dopingom dobro je poznat, zbog njega sportaši i ne smiju nastupati pod zastavom Rusije, no ovdje nije riječ o namjernom dopingiranju što je bio slučaj ranije već o nepažljivom uzimanju lijeka za anginu koji u sebi sadrži zabranjenu supstancu koja pak ne pomaže toliko sportašu da bude bolji.

Pozitivan test dogodio se još u prosincu, prema nepotvrđenim informacijama Valijeva je u Pekingu bila čista i nije imala u organizmu zabranjene supstance.

Zbog pozitivnog testa uslijedila je automatska suspenzija, ali napravit će se presedan i Valijeva će već danas biti saslušana pred Sportskim arbitražnim sudom u pogledu žalbe i tada će biti odlučeno može li nastaviti s nastupom u Pekingu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!