Tenis

Borna Gojo ipak bez titule u Indiji, u finalu poraz u dva seta

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.02.2022.
Borna Gojo ipak bez titule u Indiji, u finalu poraz u dva seta
Foto: Pixsell

Borna Gojo zaustavljen je u finalu Challengera u Bengaluruu gdje ga je svladao Tajpežanin Chun Hsin Tseng sa 6:4, 7:5...

Tajpežanin Chun Hsin Tseng bio je koban za Bornu Goju u finalu turnira u Bengaluruu. Bilo je to prvo finale za Goju na Challengerima i osjetila se nervoza. Naime hrvatski tenisač napravio je deset dvostrukih servis pogrešaka, dosta je griješio i nije uhvatio pravi ritam.

Utjecalo je sigurno i to što je znao da nije daleko od titule i da ima protivnika koji je pobjediv. Prošle godine svladao je Tsenga sa 6:1, 6:2, od tada je Gojo pao u poretku, a Tseng značajno napredovao. Nakon ove pobjede doći će do otprilike 150. mjesta, ali napredovat će i Gojo do cca 250. pozicije.

U prvom setu Gojo je propustio dvije break lopte u četvrtom gemu i odmah nakon toga izgubio servis. Tseng je mirno priveo meč kraju i sa 6:4 uzeo prvi set.

U drugom setu Tseng je došao do breaka već u prvom gemu, ali Gojo se ipak vratio. Napravio je preokret, osvojio pet gemova zaredom i poveo s 5:2 te se činilo da će odvesti meč u treći set. Međutim uslijedio je veliki pad, nije došao niti do jedne set lopte i Tseng je s pet uzastopnih gemova došao do pobjede.

Gojo ostaje u Bengaluruu gdje ga idući tjedan očekuje nastup na novom turniru, ovaj put bez nastupa u kvalifikacijama, odmah je u glavnom ždrijebu.

Challenger Bengaluru, finale:
Chun Hsin Tseng (Tajvan) - Borna Gojo (Hrvatska, Q) 6:4, 7:5

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!